Izdavanje Monografije "Sedam desetljeća Hrvatskog sabora kulture"

Hrvatski sabor kulture

Obavještavamo Vas da smo u završnoj fazi realizacije monografije „Sedam desetljeća Hrvatskog sabora kulture“, započete početkom 2019. godine, eminentne hrvatske autorice gospođe Erike Krpan. Budući da je još potrebno osigurati značajna sredstva za njeno tiskanje, pozivamo Vas da temeljem Odluke o donaciji za redovnu djelatnost HSK-a participirate u realizaciji ovog jedinstvenog monografskog izdanja.

Djelatnost i aktivnosti Hrvatskog sabora kulture kroz sedam desetljeća postojanja bit će sadržani u publikaciji, koja kroz više poglavlja slijedi tijek razvoja organizacije, opisujući sve mijene koje su se kroz desetljeća događale. U počecima izrazito u službi vladajuće politike, organizacija je tijekom godina sve više posvećivala pozornost osnovnoj djelatnosti. To je umjetnički amaterizam u svim njegovim oblicima. Naporima ponajprije stručnih suradnika utemeljene su i održavale se redovite manifestacije s područja dramskog, glazbenog, književnog i likovnog amaterizma te folklora i suvremenog plesa. Razvoj svake od djelatnosti bit će prikazan zasebno, s posebnim naglaskom na najvažnije manifestacije koje su se održale do danas. Njihova trajnost, obrazovna i nakladnička djelatnost organizacije potvrđuje smisao i značenje kulturno-umjetničkog amaterizma, a time i postojanje Hrvatskog sabora kulture.
Monografija će biti zaključena popisom udruga i fizičkih osoba, članova Hrvatskog sabora kulture.
Opsegom će obuhvatiti 300 kartica teksta i stotinjak fotografija. Dio financijske potpore za izdavanje Monografije osigurali su Ministarstvo kulture i medija RH i Grad Zagreb.
Budući da je još potrebno osigurati značajna sredstva za njeno tiskanje, pozivamo Vas da temeljem Odluke o donaciji za redovnu djelatnost HSK-a (Odluku pronađite na kraju ove objave, a koju je potrebno ispuniti i poslati na e-adresu: prodaja@hrsk.hr), participirate u realizaciji ovog jedinstvenog monografskog izdanja od iznimne važnosti za doprinos hrvatskoj povijesti i kulturi te nacionalnom identitetu.
Vaš doprinos bit će trajno zabilježen u prilogu Monografije koji će obuhvatiti imena i prezimena fizičkih osoba i nazive pravnih osoba donatora koji su svojim donacijama redovnoj djelatnosti HSK-a osigurali njeno izdavanje.
Ovisno o visini donacije i statusu (udruga ili fizička osoba), svojim donatorima Hrvatski sabor kulture dodjeljuje posebno izrađena priznanja u obliku naslova o čemu više možete pronaći na našim mrežnim stranicama (v. izbornik DONATORI) ili od naših stručnih suradnika HSK-a koji Vam kao i uvijek stoje na raspolaganju za sve upite.
Posebno bismo željeli istaknuti kako je svaki iznos donacije dobrodošao, a koji će nam uvelike pomoći.
Želimo Vam se zahvaliti na razmatranju našeg poziva i suradnji.


Odluka o donaciji

Podijeli ovu stranicu

VRH