Dvije suze za Zlatka Bočkala

Udruga invalida rada Zagreba

Glazbena manifestacija pod nazivom Dvije suze za Zlatka Bočkala je koncert amaterskih pjevačkih zborova u čast Zlatku Bočkalu. 

UIR Zagreba će ove godine, drugu godinu zaredom, organizirati glazbenu manifestaciju pod nazivom Dvije suze za Zlatka Bočkala.

Poučivši nas vlastitim primjerom nebrojeno puta, na koji se način odnositi prema invalidu rada, osobi s invaliditetom i svakom drugom čovjeku, Zlatko Bočkal je svoje životne poglede i mudrost učinio neizostavnim dijelom identiteta UIR Zagreba.

U čast svega što je gdin Bočkal predstavljao, kako za UIR Zagreba tako i sve osobe koje su se imale čast upoznati ga, kao i u spomen njegovoj velikoj ljubavi prema glazbi, manifestaciju će svojom izvedbom obogatiti pet pjevačkih zborova, među kojima i zbor s kojim je gdin Bočkal i sam nastupao i čije je članove nerijetko savjetom pomogao.

Koncert u čast prof. Bočkala održat će se pod pokroviteljstvom Grada Zagreba, Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom u petak, 12. travnja 2019. godine ispred njegove obitelji, članova, suradnika i partnera, ali i slučajnih prolaznika, u prekrasnom ambijentu parka Zrinjevac odnosno glazbenom paviljonu u vremenu od 17,00-19,00 sati.


Koncert u čast prof. Bočkala održat će se pod pokroviteljstvom Grada Zagreba, Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom u petak, 12. travnja 2019. godine ispred njegove obitelji, članova, suradnika i partnera, ali i slučajnih prolaznika, u prekrasnom ambijentu parka Zrinjevac odnosno glazbenom paviljonu u vremenu od 17,00-19,00 sati. 

  Izvođači:

Ženski pjevački zbor "Danica", voditelj: Tomislav Seletković
Zbor je osnovan 2003. i sve do 2016. umjetnička voditeljica bila je gđa Marija Bergovec, a tada je vođenje zbora preuzeo prof. Tomislav Seletković. Zbor "Danica" izvodi djela hrvatske i svjetske baštine u raznim prigodama i lokacijama diljem Republike Hrvatske, ali i u inozemstvu.

Mješoviti pjevački zbor KUD-a "Nikola Tesla", voditelj: Tomislav Seletković
Zbor postoji od 1982. godine. Pod vodstvom prof. Tomislava Seletkovića izvodi repertoar od 150 pjesama domaćih i stranih skladatelja, ozbiljnih, narodnih i zabavnih pjesama te adventskih i uskršnjih napjeva. Zbor često nastupa na mnogobrojnim manifestacijama i smotrama diljem lijepe naše.

Folklorna skupina UIR Zagreba, voditelj: Dragutin Sinković, Mirjana Cetin, Ivan Cetin
Folklorna skupina UIR Zagreba relativno je mlada, postoji od 2017. godine. Prva voditeljica bila je Danica Kolak, a danas skupinu vode Dragutin Sinković te Mirjana i Ivan Cetin. Repertoar koji kroz ples i pjesmu izvode uglavnom je iz Prigorja. Nastupaju na manifestacijama za osobe s invaliditetom i uveseljavaju korisnike domova za starije osobe.
 

Mješoviti pjevački zbor "Lira", voditeljica: Nina Cossetto
Zbor postoji više od 60 godina, a osnovan je s ciljem da se od zaborava sačuvaju sve vrste židovskih zborskih pjesama (sinagogalne-liturgijske, jidiš, španjolsko-sefardske romance i hebrejski folklorni napjevi). Kroz svoje djelovanje "Lira" promiče židovsku glazbenu kulturu, ali i hrvatsku kulturnu baštinu te glazbu svjetski poznatih skladatelja. "Lira" je dobitnik brojnih međunarodnih i domaćih priznanja na međunarodnim natjecanjima i festivalima. Zborom su dirigirali istaknuti dirigenti Hrvatske, a za današnju prigodu ta je čast pripala Nini Cossetto, kćerki E. Cossetta, dirigenta i skladatelja koji je taj zbor umjetnički vodio 44 godine.

Pjevački zbor UIR Zagreba "Kolibrići", voditeljica: Barbara Suhodolčan
Zbor čine članovi UIR Zagreba koji od formiranja zbora 2013. godine nastupaju na brojnim javnim i internim manifestacijama za osobe s invaliditetom i osobe treće životne dobi, a nastupima uveseljavaju i korisnike domova za starije osobe u Gradu Zagrebu i šire. Voditelj zbora prvih pet godina bio je Zoltan Vukelić, a sada je tu ulogu preuzela magistra opernog pjevanja, sopranistica Barbara Suhodolčan. Zbor gitarama prate Miralem Štrkonjić i Mario Brižić.

Program:  https://www.uir-zagreb.hr/images/_old/uirz-suza/2019Program.pdf.


Podijeli ovu stranicu

VRH