Književna nagrada "Rikarda Jorgovanića"

Književna nagrada "Rikarda Jorgovanića" - Hum na Sutli 24.04.2019.

Plaketa Književne nagrade

S Danom "Rikarda Jorgovanića" započeo je program proslave Dana općine Hum na Sutli. Ove godine pod pokroviteljstvom općine Hum na Sutli i Hrvatskozagorskog književnog društva, uz suport Narodne knjižnice, nagrada "Rikarda Jorgovanića" dodijeljena je autoru romana "Uskrsni krijes", Stjepanu Crniću. Plaketu su mu uručili načelnik općine Hum na Sutli Zvonko Jutriša i predsjednik HZKD-a Božidar Brezinščak Bagola, uz nazočnost v.d. pročelnika za kulturu KZŽ-a, Dražena Vinskog. Knjigu je lektorirao Ivan Cesarec,  uredila Jasna Pogačnik, a slika na naslovnici i Ilustracije djela su poznatog slikara Stjepana Đukića Pište.


Svečanost dodjele nagrade

U tijeku promocije nagrađenog romana "Uskrsni krijes", u razgovoru s Mirjanom Posavec, ravnateljicom OŠ "Ivana Rangera" iz Kamenice i voditeljicom Narodne knjižnice Hum na Sutli, Narcisom Brezinščak autor otkriva podrobnosti svog pisanja pjesama i pripovjedaka.

Sam je pročitao tri priče iz nagrađene knjige.

Književna večer - Svečanost dodjele nagrade

Roman Stjepana Crnića, "Uskrsni krijes" oslikava život i mentalitet ljudi te tradiciju paljenja uskrsnih krijersova u Hrvatskom zagorju kroz napetu radnju, s elementima humora.

Premda opisuje događaje za koje mnoga djeca nisu nikad čula, sigurno će biti zanimljiva i novim  generacijama jer su u nju ugrađene univerzalne vrijednosti. To je, naravno, roman i za odrasle i, bez obzira na mjesto događanja romana, mnogi, osobito starije generacije u njemu će pronaći dio svog djetinjstva ili bar poneku uspomenu.


Podijeli ovu stranicu

VRH