X. seminar bunjevačkog stvaralaštva

Mreža hrvatske kulture

Hrvatsko kulturno prosvjetno društvo „Matija Gubec“ iz Tavankuta ove godine organizira jubilarni X. seminar bunjevačkog stvaralaštva koji će se od 12. do 17. srpnja 2021. održati u Tavankutu. Seminar obuhvaća nekoliko vidova stvaralaštva, a to su ples, glazba (tambura, gajde) i slamarska umjetnost. Voditelji su eminentni plesni i glazbeni stručnjaci iz Vojvodine. Ovogodišnja tema seminara bit će običaj Kraljica. Uz plesna predavanja održat će se i prezentacija tradicijskog načina odijevanja te odijevanja prilagođenog scenskoj izvedbi. Polaznici plesnog seminara u okviru aktivnosti imaju predviđenu i prezentaciju i radionicu izrade ukrasa od slame. Nakon seminara 18. srpnja 2021. u Tavankutu će se održati Dužijanca te je to prigoda da zainteresirani mogu prisustvovati ovom jedinstvenom običaju i u njemu sudjelovati.

HSK Vas poziva na iskaz interesa i prijave na seminar jer je u mogućnosti podmiriti trošak školarine i PCR testa za ukupno prvih 6 prijavljenih sudionika.
Cijena školarine koju podmiruje HSK po prijavljenom sudioniku za sve dane seminara u Tavankutu iznosi 25 eura, a zbog epidemioloških uvjeta za prelazak granice sa Republikom Srbijom potreban je negativan PCR test ne stariji od 48 sati. Troškovi testiranja bit će refundirani sudionicima ponaosob dok će troškovi školarine biti direktno uplaćeni organizatoru. Potporu za podmirenje spomenute školarine i troškove testiranja osiguralo je Ministarstvo kulture i medija RH. Ukoliko se uvjeti prelaska granice u međuvremenu izmijene pozvat ćemo članice na prijavu za seminar do ispunjenja raspoloživih sredstava. Po udruzi članici HSK-a moguće je prijaviti samo jednog člana. Molimo vas da zbog trenutne situacije uzrokovane korona virusom i posebnim uvjetima kod prelaska granice najkasnije do 5. 7. 2021. pošaljete svoj iskaz interesa na ples@hrsk.hr  

Hrvatski sabor kulture ovom suradnjom želi plesnim i glazbenim voditeljima i članovima folklornih ansambla i skupina pružiti mogućnost daljnjeg obrazovanja i usavršavanja stečenih znanja i vještina. Potencijalni sudionici vlastitim sredstvima sudjeluju u podmirenju troška puta kao i smještaja i prehrane (po potrebi) koju domaćin nudi po vrlo povoljnim cijenama. Cijena punog pansiona u Tavankutu je 15 eura po danu po osobi.


Podijeli ovu stranicu

VRH