Smrt i djevojka

Scena Sisak

Premijera 

"Nema dobre predstave bez dobrog teksta.Sinoć je sve bilo tu: odlična scenografija, dobra gluma, sjajni vizualno akustični trenuci, koji su uobličili Dorfmannove riječi u dojmljivu scensku igru. I sam iz zemlje(Čile) i vremena(70. godine 20.st.) bremenitog tragedijama, iz prve ruke donosi teške ljudske sudbine uhvaćene u klinč državnog udara i svega što on nosi: sumnju, pitanje lojalnosti, psihičku nestabilnost, te želju da se unatoč svemu koliko toliko normalno živi.
Sanja Zagorac(Paulina) uvjerljiva je u prikazu krhke žene odlučne da život uzme u svoje ruke i oslobodi se teške traume mučenja, silovanja i ponižavanja.
Zoran Ivanić dobro je prikazao rastrzanost između napredovanja u poslu i razotkrivanja zločina, a Daniel Berdais je u već prepoznatljivoj maniri glumca koji malo govori, ali pojavnošću itekako ispunja sve ono što treba.
Dilema oko toga je li on zločinac ili žrtva ostaje otvorena i postaje izazov gledateljima da sami donesu vlastite sudove i preispitaju ih.
Scenski moćno djeluje troglava bijela maska na glavi redatelja/glumca, koji poput troglavog Kerbera razrješuje situaciju, a baterijskom svjetlošću poput reflektora, gledatelje uvlači u neugodnost trenutka, ne dopuštajući im pasivnost. Tim brehtijanskim načinom postiže kvalitetu odlične predstave." Ljiljana Lekanić Kljaić

Tagovi:

Podijeli ovu stranicu

VRH