40. SUSRET HRVATSKIH ZAVIČAJNIH KNJIŽEVNIKA

Mreža hrvatske kulture

Na ovogodišnjem književnom natječaju Hrvatskog sabora kulture sudjelovalo je ukupno 120 autora sa čak 459 književnih djela (395 pjesama, 48 proznih radova i 16 dramskih djela) na štokavskom, kajkavskom i čakavskom narječju. Prosudbeno povjerenstvo djelovalo je u sastavu: dr. sc. Dubravka Crnojević Carić, doc. art., akademska glumica, redateljica i teatrologinja te književnici Ivan Babić i Miroslav Mićanović. Pročitavši sve pristigle radove, Povjerenstvo je odabralo dobitnike plaketa, kao i autore koji su kvalitetom svojih radova zaslužili pohvalnice Hrvatskog sabora kulture te autore koji su odabrani za sudjelovanje na Susretu (dobitnike priznanja). 


 Odabrane ćemo radove čuti u programu jubilarnog 40. Susreta hrvatskih zavičajnih književnika koji će i ove godine zbog posebnih okolnosti uzrokovanih koronavirusom biti održan 19. lipnja s početkom u 17 sati u online izdanju putem ZOOM platforme uz prijenos uživo na Facebooku HSK-a, a očekuje nas i gost iznenađenja... Koji su autori izborili sudjelovanje na Susretu, saznajte klikom na: https://bit.ly/3oUIiyV

Susret hrvatskih zavičajnih književnika književna je manifestacija koja jednom godišnje okuplja zavičajne književne stvaratelje i prezentira njihova najbolja književna ostvarenja.
Cilj Susreta je poticanje i promicanje kvalitetnog književnog stvaralaštva hrvatskih zavičajnih književnika koji pišu hrvatskim jezikom, poticanje i njegovanje svih hrvatskih narječja (kajkavskog, čakavskog i štokavskog), afirmacija zavičajnih književnika i njihovih djela, obogaćivanje hrvatske pisane baštine i razvoj publike.

Tagovi:

Podijeli ovu stranicu

VRH