29. Susret hrvatskih folklornih ansambala i izvornih skupina

Mreža hrvatske kulture

27. kolovoza 2022. godine na Trgu kralja Tomislava, bit će održan 29. Susret hrvatskih folklornih ansambala i izvornih skupina s početkom u 19.00 sati u organizaciji Hrvatskog sabora kulture i uz materijalnu potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Vukovarsko-srijemske županije te Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH. Susret se odvija u dvije kategorije; kategorija koreografiranog folklora i kategorija izvornog folklora te je ove godine revijalnog karaktera.

Na Susretu će ove godine nastupiti oko 600 folkloraša unutar 18 hrvatskih ansambla i skupina te gostujuće skupine iz Bosne i Hercegovine, a publika će u Županji imati priliku pozdraviti čuvare narodne baštine iz svih krajeva Hrvatske.


Ansambli i skupine su pravo sudjelovanja na 29. Susretu izborili nastupom na županijskim smotrama kojih je ove godine bilo ukupno 13. Ove manifestacije su diljem Hrvatske od travnja do srpnja okupile gotovo 160 folklornih skupina; s oko 5000 folklornih amatera diljem Hrvatske. Nastupe na Susretu prati stručno povjerenstvo u sastavu Ivan Ivančan, Tomislav Habulin, mag. mus i Katarina Bušić, muzejska savjetnica. UZ HSK suorganizatori su Grad Županja, Hrvatsko društvo skladatelja – ZAMP i Kulturno-umjetničko društvo “ Tomislav“ iz Županje. Medijski pokrovitelj je Radio Županja.

Pridružite nam se i podržite ovu kasnoljetnu folklornu priču u Županji te pozdravite čuvare narodne baštine iz Ličkog Lešća, Donje Dubrave, Slavetića, Donje Gračenice, Blata na otoku Korčuli, Miklouša, Jakšića, Gate, Novih Perkovaca, Nikšića, Križevaca, Generalskog Stola, Garešnice, Đurđevca, Pleternice, Siska, Varaždina, Buševca i Širokog Brijega.

 Ulaz je slobodan, a prijenos Susreta moguće je pratiti na Facebooku ili YouTube kanalu Hrvatskog sabora kulture.


Tagovi:

Podijeli ovu stranicu

VRH