Udruga Vali

Dobro došli

Udruga Vali Kostrena

O nama

Udruga za kreativno stvaralaštvo "Vali" iz Kostrene osnovana je u listopadu 2006. godine, i to na inicijativu skupine žena koje su željele izraziti svoju kreativnost kroz razne vidove umjetničkog stvaralaštva, i na taj način korisno iskoristiti svoje slobodno vrijeme.
S vremenom su se sktivnosti u Udruzi sve više usmjeravale na izradu i ukrašavanje predmeta od gline, pogotovo nakon početka suradnje sa prof. Borisom Roceom, koji već dugi niz godina u Udruzi vodi tečajeve za djecu i odrasle.

Upravo usmjeravanje na taj, jedan dio umjetničkog kreativnog stvaralaštva omogućilo nam je da se povežemo i sa drugim amaterima i profesionalcima iz našeg područja djelovanja, čime je naš rad postao zapažen i prepoznat i izvan granica našeg malog mjesta. Posljedično se i broj članova iz godine u godinu povećao.

U okviru naših redovnih aktivnosti, svake godine organiziramo dvodnevnu manifestaciju “ EX TEMPORE”, koja se već tradicionalno, svake godine održava tijekom mjeseca lipnja u Kostreni. Organiziramo izložbe radova naših članova, kako u Kostreni tako i diljem Primorsko-goranske županije.

Unatrag nekoliko godina, u suradnji sa Općinom Kostrena prisutni smo sve više i na oplemenjivanju javnih površina na području Općine Kostrena. Površine uređujemo našim radovima od keramike, čime radimo i na prepoznatljivosti kulturnog identiteta našega kraja.

Sudionici dmo brojnih kulturnih događaja i prigodnih manifestacija koje se odvijaju u susret blagdanima i u okviru ljetnih događanja u Kostreni.

Udruga trenutno broji 28 članova, predsjednica Udruge je Maja Božičević.

Ukoliko nas želite pratiti to možete učiniti :

putem naše Facebook stranice : https://www.facebook.com/valikostrena

Kontakt

Udruga za kreativno stvaralaštvo VALI Kostrena

Adresa: Glavani 82D,

51 221 Kostrena

Tel: 098 170 8484

Predsjednica Maja Božićević

e-mail: udruga.vali@gmail.com

facebook: https://www.facebook.com/Udruga-za-kreativno-stvarala%C5%A1tvo-Vali-Kostrena-1498836093481234/?ref=b...


Ex tempore

Keramika pod morem

Keramika pod morem nakon 5 godina

Video

Podijeli ovu stranicu

VRH