POSTOVI (Novosti | Najave | Blog)

Glumišna družina Virje

Izvješće 2022

IZVJEŠĆE O RADU I NASTUPIMA GLUMIŠNE DRUŽINE VIRJE ZA 2022. godinu

 


Opširnije
Izvješće 2021

Glumišna družina Virje u 2021. godini odradila je slijedeće:

Pandemija COVID 190 mi dalje je na snazi te je i Glumišna družina Virje u 2021. godini osjetile posljedice Mjera zaštite.

Pojedini članovi iskoristili su priliku online usavršavanja u organizaciji Hrvatskog sabora kulture.

Predsjednica Đurđica Krčmar Zalar pokrenula je mrežno mjesto Glumišne družine Virje:

http://glumisnadruzina.virje.mreza.hr

U travnju su članice Katarina Franjo, Danijela Sunara Jozek i Đurđica krčmar Zalar upriličile projekt Sa Sudetom plješćemo, igramo, dišemo i razgovaramo... U okviru projekta Pljesak, molim, za kazališne amatere, koji provodi Glumišna družina Virje, članovi Novinarsko-literarne grupe, Medijske grupe i grupe Čitanjem do zvijezda su se u srijedu 9. lipnja 2021. susreli u Školskom vrtu sv. Franje s virovskim učiteljem i hrvatskim književnikom Đurom Sudetom. U nastavku donosimo kratke filmske i fotografske zapise s prošlih zajedničkih susreta te ovogodišnjega...

https://www.youtube.com/watch?v=2TuJtqrzOrg

https://read.bookcreator.com/raV95d1k26VO1ffgDPR4BdxwXQ73/Q3_kd_X8S_aEZYNvWJRDjg

Sudeta je prošetao Školskim vrtom sv. Franje, a ponovno ga je oživio učenik Branimir Tomec. Potom su učenici prisustvovali dramskoj radionici koju je vodila dramska pedagoginja i učiteljica Katarina Franjo te je članica Glumišne družine Virje učiteljica Danijela Sunara-Jozek podsjetila učenike o važnim pojedinostima iz Sudetinoga života i stvaralaštva. Učenici su u Vrtu sv. Franje uz miris trojačkih ruža čitali Sudetine pjesme te su potom porazgovarali s amaterskim glumcima učenikom Bornom Frajtom i Danijelom Sunara-Jozek koji su glumili u predstavi Morizam Glumišne družina Virje. Školska knjižničarka i predsjednica Glumišne družine Virje Đurđica KrčmarZalar učenicima je progovorila o stvaranju i nastanku svojih dramskih tekstova prema kojima igraju kazališni amateri Glumišne družine Virje. Posebno se dotaknula teksta Morizam koji je nastao prema fantastičnoj pripovijesti Mor Đure Sudete. Za sam kraj učenici su gledali dječje igrokaze te time prisustvovali online festivalu učeničkih igrokaza POZOR! Plivamo na sceni koji organizira Dječji kreativni centar DOKKICA u suradnji s Dječjim kazalištem Branka Mihaljevića u Osijeku.

Projekt Pljesak, molim, za kazališne amatere, a u sklopu njega već tradicionalni Susret dramskih školskih godina unutar Sudetinoga kazališnoga vikenda, koji je okupljao stotinjak učenika i njihovih mentora iz prijateljskih škola nažalost s obzirom na epidemiološku situaciju nismo mogli održati prošle godine, a ove godine iz sličnih razloga smo odlučili pljeskati, igrati, disati i razgovarati sa Sudetom u našoj maloj školskoj zajednici. Nadamo se boljim uvjetima dogodine i već širimo naše ruke i osmijeh za susrete s našim starim i novim prijateljima i njihovim novim kreativnim igrokazima. Dotada prisjećamo se naših zajedničkih radionica i druženja u obliku fotografskih zapisa. (vijest sa školskog weba – Katarina Franjo)

U srpnju smo nastupili u Novigradu Podravskom:

Pod lipama vu parku (Stjepan Pepi Plantak)

U sklopu Dana općine Novigrad Podravski pozivamo vas na Večer Književno-medijskoga kutka KUD-a „Ivan vitez Trnski” koja će se održati Pod lipama vu parku 10. srpnja 2021. s početkom u 20 sati.

U programu sudjeluju:

- članovi Dramske družine Videki KUD-a „Marof”, Novi Marof (scenska igra Baba Jaga),

- Lovro Gerić (Umjetnička škola „Fortunat Pitnatarić”, Područni odjel Virje),

- članovi Glumišne družine Virje i članovi Književno-medijskoga kutka KUD-a „Ivan vitez Trnski”.

Obilježimo godinu čitanja, Pod lipama vu parku, dramskom igrom, čitanjem, slušanjem, sviranjem i uživanjem…

U rujnu smo prijavili projekt Knjigom, kazalištemi filmom podržimo djecu u novom normalnom odrastanju na Najakciju Društva naša djeca u sklopu programa Gradovi i općine prijatelji djece.

Rezultat: https://virje.hr/opcina-virje-dobila-titulu-opcina-virje-prijatelj-djece/

Povelja Općini Virje za uspješno provedenu NAJ-AKCIJU 2021.

Kao jedna od brojnih aktivnosti koje se na području Općine provode za djecu i s djecom, na natječaj Saveza društava Naša djeca kao Naj-akcija 2021., prijavljen je virtualni projekt Knjigom, kazalištem i filmom podržimo djecu u novom normalnom odrastanju .

      Projekt je nastao u suradnji Općine Virje, Dječjeg vrtića Zrno Virje, OŠ prof. Franje Viktora Šignjara Virje, Glumišne družine Virje te brojnih roditelja volontera i djece s ciljem da u blagdansko adventsko vrijeme pruži obiteljima sadržaje za provođenje zajedničkog vremena s djecom u smijehu, veselju, učenju i bezbrižnom, no odgovornom pripremanju za Božić. Kroz četiri petka tijekom adventa, izmijenjivali su se filmovi/priče odnosno čestitka povodom paljenja adventskih svijeća i Božića. https://sites.google.com/view/glumisnadruzinavirje/početna-stranica

Istom prilikom, na svečanosti 15.12.2021., Središnji koordinacijski odbor akcije gradovi i općine – prijatelji djece kojeg čine predstavnici Saveza društava „Naša djeca„ Hrvatske, Hrvatskog društva za preventivnu i socijalnu pedijatriju, Ureda UNICEF-a, Udruge gradova, Hrvatske zajednice općina, Hrvatske zajednice županija i koordinatora iz gradova i općina, prepoznao je ovaj projekt kao projekt koji doprinosi kvaliteti života i mentalnog zdravlja djece te je Općini Virje dodjeljena POVELJA za uspješno provedenu NAJ-AKCIJU 2021. pod nazivom

Knjigom, kazalištem i filmom podržimo djecu u novom normalnom odrastanju .

Čestitamo i zahvaljujemo svim sudionicima projekta!

 

Na Smotru kazališnih amatera prijavili smo predstavu CIJEPI se, no zbog COVID pozitivnih glumaca morali smo odustati od nastupa, a smotri je pribivala predsjednica Đurđica Krčmar Zalar.

 

Virje, 19. veljače 2022.                                                                            

Predsjednica Glumišne družine Virje:

                                                                                                                                    Đurđica Krčmar Zalar


Opširnije

Podijeli ovu stranicu

VRH