"TRADICIJA NAŠIH STARIH"-MANIFESTACIJA UZ DAN KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE

Udruga PESKI-ART ĐURĐEVAC

"TRADICIJA NAŠIH STARIH"-MANIFESTACIJA UZ DAN KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE

U subotu 15.04.2023. povodom Dana Koprivničko-križevačke županije i 30. godišnjice njena osnutka u Koprivnici se održala manifestacija "Tradicija naših starih".

Manifestaciji je kao članica Zajednice Kulturno-umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije svoj doprinos dala i Udruga "Peski-Art Đurđevac" koja je izložila likovne radove svojih članova s motivima i obilježjima Grada Đurđevca, te je uz Križevački likovni krug iz Križevaca i Likovnu sekciju "Podravka 72" iz Koprivnice koji su izložili likovne radove s motivima i obilježjima svojih gradova, prezentirala ljepote i raznolikost Koprivničko-križevačke županije, a time naravno i svojega Grada Đurđevca. Kao posebno zanimljiv posjetiteljima izložen je diptih "Đurđevačka razglednica", dvije slike sa svim prepoznatljivim motivima i obilježjima Grada Đurđevca, zajednički rad 16 autora članova udruge, a iz fundusa udruge izloženi su još radovi članova Ivane Hadžija, Đurđice Franjić, Vesne Martinjak, Đure Jakovića, Dražena Milenkovića te preminulih članova Vlade Mlinjarića i Petra Petrovića. Promociji udruge prisustvovali su i izlagački štand obišli članovi Snježana Božić, Zdravko Šabarić, Marijan Štimac i Franjo Mihočka, a na manifestaciji se svojim radovima zasebnim izlagačkim prostorom predstavila i članica udruge Zorica Vidaković koja je izložila svoje ručne radove.
U kulturno-umjetničkom dijelu programa na manifestaciji predstavili su se članovi Zajednice KUU KC_KŽ županije KUD "Širine" iz Novog Virja - Mali vokalni sastav, KUD "Molve", koji je izveo Vuzmeno kolo uz tradicijska glazbala i članove velikog i malog folklora te KUD „Srce“ iz Koprivnice.
Prisutne su pozdravili saborski zastupnik i gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić i župan Darko Koren koji je manifestaciju i otvorio, a manifestaciji su prisustvovali i zamjenik župana Ratimir Ljubić, pročelnici županijskih upravnih tijela, predstavnici Grada Koprivnice, članice i članovi Županijske skupštine, načelnici općina, ravnatelji županijskih ustanova, članovi udruga, a unatoč tmurnom i kišnom vremenu i brojni građani.


Podijeli ovu stranicu

VRH