KUD "Klaruš" domaćin 13.Županijske smotre tamburaških orkestara i sastava

KUD Klaruš

U organizaciji Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Varaždinske županije i KUD “Klaruš” Maruševec,uz pokroviteljstvo Općine Maruševec, Varaždinske županije i Ministarstva kulture Republike Hrvatske te uz domaćinstvo Srednje škole Maruševec s pravom javnosti održana je 13. Županijska smotra tamburaških orkestara i sastava Varaždinske županije.

Na samom otvaranju smotre, okupljenima su se obratili Đurđica Garvanović-Porobija, ravnateljica Srednje škole Maruševec koja je osobito zainteresirana za glazbeni izričaj i dugi niz godina organizira koncerte i glazbene kampove. Načelnik Općine Maruševec Damir Šprem istaknuo je zadovoljstvo što se županijska smotra ponovo održava u Općini Maruševec i poželio svim izvođačima puno uspjeha u natjecanju. Predsjednik Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Varaždinske županije Zlatko Peharda istaknuo je kako je ovo četvrta ovogodišnja smotra u organizaciji Zajednice, uz smotru kazališnih amatera, puhačkih orkestara i dječjeg folklora..

U revijalnom dijelu smotre nastupili su Škola tambure KUD-a “Klaruš” Maruševec koju vodi Franjo Plantak, Dječji tamburaški orkestar Centra tradicijske kulture Varaždin, Dječji mandolinski orkestar Centra tradicijske kulture Varaždin i Tamburaški orkestar Varaždinske glazbene udruge.

Prisutnoj publici se predstavila i studentica teologije iz SAD-a, Grace Boughner, izvevši pjesmu "Bože moj, uči me da se molim".

U natjecateljskom dijelu, a u skladu s pravilima Hrvatskog sabora kulture nastupili su Tamburaški sastav KUD-a “Klaruš” Maruševec, Tamburaški sastav Centra tradicijske kulture Varaždin, Tamburaški sastav KUD-a “Toplice” Varaždinske Toplice te Tamburaški orkestar Centra tradicijske kulture Varaždin.

S obzirom na kvalitetu izvedbi svih sudionika u natjecateljskom dijelu, selektor Petar Varga odlučio je odlučio da se svi predstave i na Državnom susretu tamburaških orkestara i sastava početkom studenog ove godine u Dugom Selu.

Program 13. županijske smotre tamburaških orkestara i sastava Varaždinske županije pratili su i zamjenik načelnika Mario Klapša i predsjednik Općinskog vijeća Josip Špoljar i ravnatelj Osnovne škole Gustav Krklec Maruševec Tomislav Vincek, velečasni Krunoslav Milovec i pastor Dejan Stanjević.

Na kraju programa u znak zahvalnosti za nesebičnu pomoć u organizaciji Županijske smotre, predsjednica KUD-a "Klaruš" Maruševec, Ana Rehvald, uručila je zahvalnicu, ravnateljici Srednje škole Maruševec s pravom javnosti Đurđici Garvanović Porobija.


Tagovi:
VRH