Jesen u Maruševcu

KUD Klaruš

23.11.2019. - Maruševec

U organizaciji KUD-a "Klaruš" Maruševec i ove godine održana je kulturno-umjetnička manifestacija "Jesen u Maruševcu".  Ovogodišnja "Jesen u Maruševcu" koja je održana u sportskoj dvorani Osnovne škole "G.Krklec" Maruševec, bila je u pravom smislu folklorno putovanje Hrvatskom. Tako je maruševečka publika mogla uživati u plesovima Bizovca, Like, Ražanca (zadarsko zaleđe), Baranje, Posavine, Hrvatskog zagorja te bunjevačkih Hrvata. Živopisne i jedinstvene narodne nošnje, pjesme  i plesovi te  raspoloženi folkloraši, pridonijeli su da i ovogodišnja priredba bude raznolika i nadasve zanimljiva. Tamburaši KUD-a "Klaruš" svojim izvedbama, Sofike, Savskih valova, Na saoniku i Beč ostaje Beč oduševili su publiku.

Sudionici ovogodišnje "Jeseni u Maruševcu" bili su Varaždinski folklorni ansambl, KUD "Kraluš" Stupnik i KUD "Klaruš"Maruševec

"KUD „Klaruš“ Maruševec je ove godine bio veoma aktivan. Mnogo se nastupalo u  maruševečkom kraju, diljem Varaždinske županije ali i širom Lijepe naše.Dječja folklorna sekcija nastupila je u : Cestici, Varaždinskim Toplicama, Varaždinu, Vidovcu i Kutini. Na 17. Festivalu dječjeg folklora Hrvatske u Kutini su osvojili 2.mjesto u kategoriji starijih dječjih skupina. Dramska sekcija je nastupila u Ivancu, Strmcu Podravskom, Sračincu, Novom Marofu i Pribislavcu. Sekcija folklora i tamburaši je nastupila i Strmcu Podravskom, Varaždinskim Toplicama, Margečanu, Sračincu, Strahonincu, Novom Marofu, Sisku, u Tenji kraj Osijeka, a sudjelovali su i u snimanju emisije Lijepom našom. Izvorna sekcija folklora je ove godine po četvrti puta za redom bila najuspješnija na Županijskoj smotri izvornog folklora i po četvrti put je predstavila maruševečke pjesme i plesove na Državnom susretu izvornih folklornih grupa Hrvatske. Također bili smo domaćini dvije Županijske smotre: smotre puhača i smotre tamburaša. Organizirali smo koncert „Popijevku ti dam“ , 2. Dječji folklorni festival Djeca u Maruševcu (DUM),  Večer Dramskih amatera u Maruševcu (DAM), 18. Dane folklora u Maruševcu i Povorku Jure Zelenog, sudjelovali smo na raznim događanjima u u Općini Maruševec, ali godina još nije gotova. Pred nama su nastupi u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu, gdje će se predstaviti naši mali folkloraši na završnoj priredbi Međunarodne smotre folklora te nastupi vezani uz predstojeće blagdane."  - ističu u KUD-u.

Predsjednica KUD-a "Klaruš" Maruševec, Ana Rehvald, zahvalila je sudionicima programa uručivši im prigodne darove i Zahvalnice.

"Jesen u Maruševcu" pratili su i načelnik Općine Maruševec Damir Šprem, predsjednik Općinskog vijeća Josip Špoljar,  zamjenik načelnika Mario Klapša, ravnatelj OŠ "G.Krklec" Maruševec Tomislav Vince te ravnatelj Srednje škole Maruševec s pravom javnosti Dejan Stanjević.

Pokrovitelj "Jeseni u Maruševcu" je Općina Maruševec.












Tagovi:

Podijeli ovu stranicu

VRH