GPZ "Neuma" u Kraljevici i Rijeci

Gradski pjevački zbor Neuma

Neumino gostovanje u Rijeci i Kraljevici

U sklopu ovogodišnjih korizmenih nastupa, Gradski pjevački zbor „Neuma“ je protekli vikend, 25. i 26. ožujka 2023. boravio na Kvarneru. Gostovanje je realizirano u suradnji s kraljevičkim Hrvatskim glazbenim društvom „Zvijezda Danica“ i Vokalnim ansamblom „Lira“ iz Rijeke.
U subotu 25. ožujka u crkvi sv. Nikole u Kraljevici, Neuma je zajedno s HGD „Zvijezda Danica“ održala prigodni korizmeni koncert. Na programu su se uz autorske skladbe našle i tradicionalne hrvatske korizmene pjesme. Izvrstan prijem domaće publike te srdačnost domaćina pod vodstvom dirigenta Frane Frlete i ljepote same Kraljevice, ostavili su izniman dojam na Neumine pjevače.
U nedjelju 26. ožujka, Neuma je pod vodstvom dirigentice Jelene Prpa Vuletić imala čast pjevati misu u svetištu Majke Božje Trsatske u Rijeci. Uz srdačan prijem trsatskih fratara te vodstvo Frane Frlete i članica Vokalnog ansambla „Lira“, Drnišani su imali prigodu razgledati cijelo svetište te upoznati povijest kraja posjetom trsatskoj Gradini.
Zahvalnost domaćinima, uz želju za daljnjim nastavkom glazbene suradnje, Neuma je uz pjesmu izrazila i prigodnim poklonima iz drniškog kraja koje su ovom prigodom donirali Agroturizam Duvančić i Gradski muzej Drniš. Gostovanje Gradskog pjevačkog zbora „Neuma“ u Kraljevici i Rijeci ostvareno je uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

Korizmeni program Gradskog pjevačkog „Neuma“ nastavlja se u subotu 1. travnja 2023. godine kada će u crkve sv. Ante Padovanskog u Šibeniku u 19:30 održati Korizmeni recital Via crucis. Drugo je to ovogodišnje izvođenje ovoga recitala koje Neuma realizira zajedno s Antom Lojićem i Triom Canticum.
Program prvotno izveden u vrijeme korone kao video projekt na Neuminom YouTube kanalu, živu praizvedbu doživio je u Siveriću u sklopu ovogodišnjih drniških XX. Večeri pasionske baštine, a šibenskom izvedbom zaključit će se ovogodišnji Neumini koncertni nastupi.


Podijeli ovu stranicu

VRH