BOŽIĆNI KONCERT - ORKESTAR I PRIJATELJI

ZAGREBAČKI ORKESTAR ZET-a

BOŽNI KONCERT - ORKESTAR I PRIJATELJI

               

Puhački orkestar ZET uz pomoć pokrovitelja Grad Zagreb i sponzora ZET d.o.o., ZG Holding i Češka beseda Zagreba organizira BOŽIĆNI KONCERT – ORKESTAR I PRIJATELJI.

Koncert će se održati 07.12.2018. u Češkoj besedi Zagreb, Šubićeva ulica br. 20 s početkom u 19h, u vidu 60-minutnog kulturnog programa, te cjelovečernjeg druženja s prijateljima i prisutnog građanstva uz prigodni domjenak. Uz Puhački orkestar ZET, nastupiti će i Puhački orkestar KUD-a „Hartić“, Tisno.


Puhački orkestar ZET, Zagreb
Dirigent: Hrvoje Pintarić

1. Kukavica, J.Jankovec

2. Noćas, E. Gloz

3. Sing Sing Sing, L. Prima

4. Five foot two, eyes of blue, J. Young/S. Lewis

solisti: Blanka Marija Car – klarinet

            Marinela Roher – truba

            Valentina Jalšovec – trombon

5. Deep purple medley, R.Blackmore/J. Lord

6. Gubec beg, M. Prohaska/Krajač

 

Puhački orkestar ZET postoji od 1927. godine, a trenutno broji 51 aktivnog glazbenika. Djeluje na području Grada Zagreba na način da svojim muziciranjem uveličava sve važne događaje u Gradu, te je kao takav postao prepoznatljivi simbol Zagreba. Istodobno, osobama koje nisu profesionalni glazbenici pruža mogućnost da se kvalitetno bave glazbom. Puhački orkestar ZET je stvorio prepoznatljiv stil koji privlači publiku svih dobnih skupina, te svojom virtuoznošću ganuo srca brojnih slušatelja. Temeljni cilj orkestra je održati tradiciju u skladu s društvenim interesima, promicati glazbenu kulturu, sudjelovati na javnim manifestacijama kao što su koncerti i smotre, omogućiti mladim ljudima zdrav, društveno pozitivan i koristan angažman. Također, nastoji okupiti što više glazbenika, ali i obrazovati one koji pokazuju interes i sklonost za ovakav glazbeni izražaj. Na repertoaru orkestra nalaze se brojna djela poznatih skladatelja ozbiljne i filmske glazbe, protokolarnih koračnica, ali i djela s područja domaće i strane zabavne glazbe. Orkestar vode članovi Predsjedništva: Jelena Horvatinec, Daniel Modrić, Milivoj Levanić, a dirigira maestro Hrvoje Pintarić član orkestra opere Hrvatskog Narodnog Kazališta u Zagrebu, s kojim je orkestar imao zapažene rezultate na manifestacijama.

 

 

Puhački orkestar KUD-a ''Hartić'', Tisno
Dirigent: Dino Obratov

1. Ostala si uvijek ista , arr. Dennis Mariev

2. Indexi in concert (medley), arr. Dennis Mariev

3. Ležaj od suza, arr. Dennis Mariev

4. Pink Floyd Medley , arr. Robert Fienga

5. White Christmas , arr. Naohiro Iwai

 

 

KUD “Hartić” Tisno je osnovano 1927.g. od kada neprekidno djeluje već punih 90 godina. Dobilo je ime po malom brežuljku preko kojeg se ulazi u Tisno i mjestu gdje je glazba prvi puta zasvirala. Osnovali su ga Tišnjani - težaci u suradnji s glazbeno obrazovanijim mještanima. Ono je okupljalo mladi naraštaj mjesta koji je svoje znanje i želje u kulturi iskazivao kroz puhački orkestar, klapsko pjevanje, folklor, lutkarsko kazalište, tamburaški zbor, čitaonicu ili jazz – orkestar. Danas u njemu djeluje kazalište ''Buža'' i puhački orkestar koji broji 45 članova amatera, čiji su članovi uvijek bili nositelji i najčvršći dio KUD-a. Puhački orkestar KUD-a “Hartić” Tisno nastupa na svim natjecateljskim smotrama gdje ostvaruje vrijedne rezultate. Zadnjih godina, Društvo je imalo značajne nastupe u Njemačkoj, na Valpovačkom ljetu i Međunarodnom festivalu djeteta u Šibeniku te na nogometnom stadionu ''Hajduk'' u Splitu pred preko 30.000 gledatelja. Prošle godine orkestar KUD-a ''Hartić'' je obilježio 90 obljetnicu kontinuiranog rada i djelovanja. Danas puhački orkestar vodi Dino Obratov.BOŽIĆNI KONCERT - ORKESTAR I PRIJATELJI

Pozivnica

VRH