Chorus Carolostadien

Dobro došli

O nama

Povijest

Pjevački zbor “Chorus Carolostadien" osnovan je 13. 11. 1998. godine. Djelatnost Zbora je zasnovana na njegovanju zborske glazbe i izvođenju umjetnički vrijednih djela europskih, a posebno hrvatskih skladatelja.

Repertoar Zbora obuhvaća sakralna i svjetovna djela od renesanse do 21. stoljeća.

"Chorus Carolostadien“ već dugi niz godina za redom uspješno predstavlja Karlovačku županiju na susretima zborova u organizaciji Hrvatskog sabora kulture.


Ciljevi

Glavni cilj zbora je podizanje glazbene kulture i prenošenje kulturnih tradicija na mlađe generacije, posebice tradiciju zborskog pjevanja.

Daljnji cilj Zbora je želja da se poveća broj članova Zbora – naročito pjevača tj. zainteresiranost naročito mladih za zborsko pjevanje, kroz izvedbe skladbi naših i stranih skladatelja, i kao i uključivanje i svih ostalih građana u rad Zbora i pjevanje.

Na taj način – novim pristupom promovirali bi i folklornu, sakralnu i pop glazbu i približili je našim građanima u Županiji i šire, kroz međunarodne nastupe i odlaske u druge krajeve naše lijepe Domovine.

Pjevanje osnažuje osobnost pojedinca, smanjuje stres (uzrokovan svim socijalnim faktorima i životnih nedaća: od učenja, rada,…), razvija ljubav prema muzici, omogućava druženja, smanjuje otuđenost između ljudi, smanjuje odlaske u kafiće, smanjuje vrijeme korištenja interneta, facea, i dr. stranica, smanjuje gledanje TV-a, smanjuje otuđenje čovjeka od čovjeka.

Pozivamo nove članove sa ili bez pjevačkog iskustva.
Javite se telefonski na  098 900 9214 ili
putem elektronske pošte  na chorus.carolostadien@gmail.com ili
dođite izravno na probu utorkom i petkom u 20h,
Ivana Gundulića 8/II, Karlovac. (za kartu kliknite ovdje)


Nagrade

Uz brojna gostovanja u Hrvatskoj i inozemstvu Zbor je na međunarodnom natjecanju u Italiji (Azzano Decimo) 2002. osvojio zlatnu medalju i "Grand prix" natjecanja, u Olmoucu (Češka) srebrnu medalju 2003., a 2004. zlatnu medalju na Internacionalnom natjecanju pjevaČkih zborova u Veroni, u Pragu 2005. te Bratislavi 2007. godine srebrne medalje. 

"Chorus Carolostadien“ je na Svjetskim zborskim igrama u Grazu (Olimpijada zborova) 2008.g. osvojio zlatnu medalju u konkurenciji folklorne glazbe te srebrnu plaketu u kategoriji komornih zborova. U 2011. zbor se može pohvaliti srebrnom plaketom na 1. festivalu vokalne tradicijske glazbe održanom u Zagrebu,a 2018.osvoji je brončanu plaketu na 9.Međunarodnom natjecanju zborova, "Zlatna lipa Tuhlja" u Tuheljskim Toplicama

Za promicanje glazbene kulture na području grada Karlovca, Republike Hrvatske i u inozemstvu, Zbor je dobio najveće priznanje povodom Dana grada Karlovca - plaketu i novčanu nagradu.

Povodom 20. obljetnice djelovanja, zboru je  dodjeljena srebrna Diploma ZAKUD-a Karlovačke županije za 20 godina kontinuiranog djelovanja u kulturno umjetničkom amaterizmu, kao i srebrna Diploma Hrvatskog sabora kulture za 20. godina uspješnog rada na širenju i razvijanju kulturno-umjetničkog amaterizma i hrvatske kulture.n

2019 na Festivalu Queen of the adriatic sea choral festival and competition u Cattolici, Italija zbor osvaja brončanu plaketu. 


Statut

Statut

Podijeli ovu stranicu

VRH