POSTOVI (Novosti | Najave | Blog)

Kulturna udruga Sveti Martin Dubrava

"Kloštranski škrilak" -2022.

U organizaciji KUD-a"Kloštar " iz Kloštar Ivanića održana je tradicionalna manifestacija uoči Ivanja, "Kloštranski škrilak" povodom Dana Općine.

Članovi grupe izvornog folklora izveli su šetana kola Moslavine

Opširnije
"Pješčani svojemu gradu"2022.

U nedjelju 19.lipnja 2022. u Đurđevcu na Peskima održana je jubilarna deseta priredba „Peščani svojemu Gradu“. Priredba je to kulture, umjetnosti i zabave koju stanovnici i udruge vezane uz kvart Peski organiziraju svome Gradu povodom „Picokijade“ , a 2022. godine već po jubilarni deseti put.

Na početku priredbe posjetitelje i sudionike programa pozdravili su gradonačelnik Grada Đurđevca Hrvoje Janči, a u ime organizatora predsjednik Mjesnog odbora Peski Stjepan Stanešić i predsjednik udruge „Peski-Art Đurđevac“ koji je bio i voditelj priredbe.
U programu su nastupili članovi udruge „Sveti Juraj“ Krešo Vujčić i Robert Rodman kratkim prikazom Legende o Picokima, dok su u glazbenom dijelu programa nastupili Marica Hasan, Mješoviti zbor udruge Matice umirovljenika Grada Đurđevca i kao posebni gosti članovi Češke besede Zagrebačke županije iz Dubrave pored Vrbovca koji su izveli program skladbi na češkom jeziku i dodatak na kajkavskom skladbu „Oko naše hiže“. Gosti iz Češke besede prisutne su naročito oduševili živopisnim češkim narodnim nošnjama iz moravske regije koje su među najljepšima u Češkoj. U sklopu programa Kulturna udruga „Sveti Martin“ također iz Dubrave izložila je ženska svečana oglavlja narodnih nošnji dubravskoga (moslavačkog) kraja,
a o provedenim istraživanjima i izradi poculica, teča, prša i ostalih ženskih oglavlja na zanimljiv način prisutnima je prezentirao predsjednik KU „Sveti Martin“ Dražen Milenković.

Opširnije
1217. Tribina grada Zagreba, Kaptol.COLLEGIUM HERGEŠIĆ

U ponedjeljak 13.06.2022.,  folklorna grupa naše Udruge  je sudjelovala na 1217. Tribini grada Zagreba u organizaciji Coolegiuma Hergešić, tribina za kulturu i znanost, a na pozivUdruge"Osebunjek"iz Vrbovca.Svojim sudjelovanjem predstavili smo nošnju dubravskog kraja, i izveli nekoliko moslavačkih pjesama i napjeva. Pored folklornog nastupa na Tribini su

izlagali svoje slike slikari Biserka Vreš i Dražen Milenković

Opširnije
8.likovna kolonija Dubrava 2022.

Pod pokroviteljstvom Općine Dubrava i načelnika gosp, Tomislava Okroše danas je održana osma po redu likovna kolonija.
Slike nastale na ovoj likovnoj koloniji biti će donirane Dječjem vrtiću Dubrava.
Likovnu koloniju otvorio je predsjednik Kulturne udruge "Sveti Martin"- Dubrava Dražen Milenković, a okupljenim slikarima obratila se je i zahvalila na donaciji ravnateljica dječjeg vrtića gosp. Milena Hajder- Jambrušić.
Na likovnoj koloniji sudjelovali su umjetnici iz Podravine, Zagorja, Zagreba, Križevaca,Vrbovca , ali i naši domaći slikari.
SUDIONICI LIKOVNE KOLONIJE:
Đuro Škurdija, Franjo Mihočka, Zdravko Šabarić, Mirko Horvat, Mirko Markešić, Zvonko Koščak, Milka Novosel, Branko Novosel, Valerija Lončar, Đurđa Dobrovšak, Biserka Vreš,Vesna Turjak, Milan Draganić, Vlasta Horvat. Nives Dekanić,Andrea Belić, Božica Pukec, Dubravaka Rogožar.
Zahvaljujemo se Općini Dubrava na pokroviteljstvu, i svim našim sudionicima na prekrasnim slikama koje će biti donirane Dječjem vrtiću Dubrava.

Opširnije
2.smotra folklora Dubrava 2022

Povodom Dana Općine Dubrava, 04.06.2022, pod pokroviteljstvom Općine Dubrava i načelnika i saborskog zastupnika gosp. Tomislava Okroše , a u organizaciji Kulturne udruge "Sveti Martin"-Dubrava održana je druga po redu Smotra folklora.
Na Smotri su sudjelovali.
1. Mažoretkinje 60+,Udruga "Sveta
Margareta" -Dubrava
2. Udruga umirovljenika Zagrebačke
županije, Dubrava
4. Kulturno umjetnička udruga
"Potkalnički kraj" - Križevci
5. KUD "Obreška" - Obreška
6 .KUD "Kloštar"- Kloštar Ivanić
7. Udruga žena Općine Dubrava
8. Kulturna udruga "Sveti Martin"-
Dubrava
9. Češka beseda Zagrebačke županije Dubrava
Voditelj program bio je Dražen Kocijan Kocka.
Zahvaljujemo se Općini Dubrava i načelniku gosp. Tomislavu Okroši na pokroviteljstvu ove manifestacije .
Velika zahvala svim sudionicama koji su sudjelovali i svojim nastupima uveličali proslavu dana naše Dubrave.
Još jednom hvala svima i vidimo se iduće godine.
45Peski Art Đurđevac, Mirjana Šavorić i 43 drugih
7 komentara
3 dijeljenja


Opširnije
2.smotra folklora u Dubravi

Kulturna udruga "Sveti Martin"-Dubrava pod pokroviteljstvom Općine Dubrava,04.06.2022., sa početkom u 15:00 sati organizira drugu po redu Smotru folklora.
Pozivamo sve da dođu na Dudnjak gdje će biti nastupi naših sudionika,te da svojim dolaskom podržite vrijedne čuvare kulturne tradicije
(fotografije sa Smotre 2018.)

Opširnije
NOVI MAROF IV. Festival kinča i izložba ruža od krep papira Ruže svete Rite

U organizaciju Kulturno-umjetničke udruge "Magda i Luisa " i Pučkog otvorenog učilišta Novi Marof, danas je održan IV.Festival Kinča posvećen Svetoj Riti.
Naša Udruga izložila je radove nastale na radionicama izrade ruža od krep papira i slikom naše članice slikarice Ivane Kopjar. Pjesnikinja Sanja Benko sudjelovala je recitalima dviju pjesama "Putnik"i "Sve mogu".
Pored navedenoga , grupa izvornog folklora udruge "Sveti Martin", izvela je splet moslavačkih pjesama i moslavački drmeš.

Opširnije
"Uskrs u Dubravi 2022."

Pod pokroviteljstvom Općine Dubrava i načelnika gosp.Tomislava Okroše, a u organizaciji Kulturne udruge "Sveti Martin"-Dubrava danas je održana peta po redu izložba pisanica pod nazivom "Uskrs u Dubravi 2022.".
Na izložbi je sudjelovalo 40 izlagača iz raznih krajeva Hrvatske.
Izložbu je otvorio izaslanik Općine Dubrava, dr. Ante Grizelj.
Pored izložbe pisanica održan je i bogat kulturno umjetnički program u kojem su sudjelovali;
Mažoretkinje iz projekta "Buba" udruge "Sveta Margareta"-Dubrava, polaznici dječjeg vrtića Dubrava, mažoretkinje Općine Dubrava, mlađa i starija skupine, Češka Beseda Zagrebačke županije Dubrava, Zbor mladih Župe "Svete Margarete" Dubrava, Kulturno umjetnička udruga "Potkalnički kraj" iz Križevaca i zbor Osnovne škole Dubrava.
Na izložbi su izabrana tri najljepše uređena izložbena stola.
Prvo mjesto je dodijeljeno Ružici Kralj iz Kloštra Podravskoga, drugo mjesto Obiteljskom domu Koren, i treće mjesto Udruzi "Sveta Margareta" -Dubrava, udruga žena liječenih od raka dojke.
Zahvaljujemo se Općini Dubrava i načelinku gosp.Tomislavu Okroši na pokroviteljstvu , gospodinu dr. Anti Grizelju na lijepom govoru i otvaranju izložbe.Pored njih zahvaljujemo se i ravnateljici Osnovne škole, gosp. Marijani Kozumplik-Kemenović, svim izlagačima i sudionicima programa. Velika zahvala i svim posjetiocima izložbe. Naravno velika zahvala i našim voditeljicama učiteljicama Brankici Habuzin i Saneli Koščević i članovima i članicama DVD-a Nova Kapela.

Opširnije
"Uskrs u Kloštar Ivaniću"

Na poziv Udruge "Prijatelji Kloštra" sudjelovali smo na izložni pisanica u Kloštar Ivaniću. Članovi Udruge izložili su radove nastale na radionicama. Pored Udruge , na izložbi su sudjelovali i pojedinačno ;Maja Volarić, Biserka Vreš.

Opširnije
4.godišnja skupština

Sinoć  je održan< 4.godišnja skupština koja je ujedno bila i izborna.
Predsjednik Udruge se je zahvalio na dosadašnjoj potpori i stavio na raspolaganje svoj mandat. Na prijedlog članice Mirjane Šavorić da dužnost predsjednika i dalje obavlja dosadašnji predsjednik Dražen Milenković jednoglasno je prihvaćena.
Nakon skupštine održali smo mali domjenak sve prema pravililma situacije sa pandemijom.

Opširnije

Podijeli ovu stranicu

VRH