POSTOVI (Novosti | Najave | Blog)

KUD Zvir Jelenje

"Koncert no. 20" vokalne skupine KUD-a Zvir

Pridružite nam se u subotu, 11. studenog 2023. godine na jedinstvenom glazbenom putovanju kroz 20 godina rada Vokalne skupine KUD-a Zvir.

Na koncertu vas očekuju tradicionalne skladbe iz cijele Hrvatske, s naglaskom na Istru i Hrvatsko primorje, klasične kompozicije Mozarta, Bacha, Zajca i drugih te skladbe zabavnog karaktera.

Gost večeri je Tea Ban, nekadašnja članica Vokalne skupine, a danas uspješna mezzosopranistica na Norveškoj glazbenoj akademiji.

 11.11.2023.
 19 sati
 Sokolana, Kaštel Grada Grobnika

Proslavite s nama 20 godina strasti i ljubavi prema glazbi!
Vidimo se!

Opširnije
Izložba KUD "Zvir" 1973.-2023. RETROSPEKTIVA

Povodom obilježavanja 50. obljetnice djelovanja Kulturno umjetničko društvo "Zvir" Jelenje donosi izložbu pod nazivom KUD "Zvir" 1973.-2023. RETROSPEKTIVA. Riječ je o prvoj retrospektivnoj izložbi KUD-a "Zvir" koja prati rad i doprinose Društva od njegova osnutka 1973. godine do danas, što ga definira kao najznačajnije i najstarije društvo te vrste na području Općine Jelenje, ali i u cijelom grobničkom kraju.

Izložba će predstaviti selekciju profesionalnih, ali i starih fotografija iz privatnih zbirki nekadašnjih i sadašnjih članova KUD-a, kao i mnoge druge eksponate koji pokazuju bogatstvo KUD-a "Zvir", sekcija, programa i postignuća tijekom polastoljetnog djelovanja Društva.

Otvorenje izložbe će se održati u petak 1. rujna 2023. godine u Domu kulture u Dražicama s početkom u 19 h, a ista će biti dostupna kroz rujan 2023. godine u sklopu obilježavanja Dana Općine Jelenje i proslave Mihoje.

Izložba je u realizirana u suradnji s Općinom Jelenje i Turističkom zajednicom Općine Jelenje, uz potporu Primorsko-goranske županije, tvrtke TTO Thermothechnik i Župe sv. Mihovila Arkanđela Jelenje.

Opširnije
Interaktivna besplatna radionica

Pozivamo vas da se prijavite na radionicu i naučite kako su kuhali naši stari i kako stara grobnička jela prilagoditi današnjem modernom i užurbanom vremenu. Također, naučite kako napraviti starinsku frizuru s preinakama za današnje vrijeme, ali i sašiti grobničku nošnju i nakit koji ju krasi. Vidimo se u dobroj atmosferi u Dražicama!

Prijavite se na radionicu putem kontakt forme: https://bit.ly/KUDZvirRadionice


Opširnije
Koncert povodom Majčina dana

Našim majkama!


Pridružite nam se na glazbenoj večeri povodom Majčina dana uz drage goste Splitski ženski zbor, Sklad Bakar i pjesnikinju Vesnu Juretić s našom Vokalnom skupinom Zvir!
Vidimo se!

Opširnije
„Zlatni pir“ KUD-a „Zvir“ Jelenje

Vrijednost izvorne kulturne baštine prepoznaje svijet, a sve više i lokalne zajednice. Na tom tragu Kulturno-umjetničko društvo "Zvir" ljubomorno čuva tradicijski ples i pjesmu, nošnje te običaje već pola stoljeća.

Opširnije
Božićni koncert KUD-a "Zvir" Jelenje

Jelenska publika uživala u božićnim evergreenima

Opširnije
Božićni koncert KUD-a "Zvir" Jelenje

KUD "Zvir" Jelenje poziva Vas na Božićni koncert koji će se održati u subotu 10.12.2022. u Domu kulture u Dražicama s početkom u 18.00 sati.
Dođite i uživajte s nama u božićnom ugođaju!

Opširnije
Upis novih članica u vokalnu skupinu KUD-a

 UPISI NOVIH ČLANICA U VOKALNU SKUPINU KUD-a ZVIR!  

"Cilj glazbe je dirnuti srca", rekao je veliki J. S. Bach.

Stoga vokalna skupina KUD-a „Zvir“ Jelenje poziva sve zainteresirane pjevačice da se priključe u novoj sezoni i zajedno s nama dirnete srca pjesmom!
Dobrodošle su sve ženske osobe koje vole pjevati starije od 15 godina, koje su se već susrele sa zborskim pjevanjem ili će se tek susresti ovom prilikom. Prethodno iskustvo u zborskom pjevanju nije potrebno, a audicije nema
Prva proba s novim pjevačicama održat će se u utorak 4. listopada 2022. u društvenim prostorijama Župnog ureda crkve sv. Mihovila u Jelenju (Plovanija). Voditelj vokalne skupine je maestro Davor Juretić.
Za sve dodatne informacije slobodno nas kontaktirajte na vs.kudzvir@gmail.com ili putem društvenih mreža.
Veselimo se Vašem dolasku i zajedničkom muziciranju!  

Opširnije
Upis novih članica u Vokalnu skupinu KUD-a

Upis novih članica u vokalnu skupinu KUD-a "Zvir"

Opširnije
Sretan Božić!

Dragi naši prijatelji,
evo dolazi nam kraju i ova vrlo neobična godina, no nadamo se da unatoč svim nedaćama ipak možete pronaći nešto lijepo u njoj.
Hvala vam! Što ste tu za nas, kao i mi za vas! I zato, kako vam ove godine nismo u mogućnosti podariti naš tradicionalni božićni koncert, prisjetimo se nečega iz ne tako davnih vremena, kojima ćemo se, nadajmo se, uskoro moći vratiti!
Svako dobro vama i vašim najmilijima i svima od srca Sretan Božić želi vaš KUD "Zvir" Jelenje!

Opširnije

Podijeli ovu stranicu

VRH