POSTOVI (Novosti | Najave | Blog)

Hrvatski sabor kulture

28. Susret hrvatskih tamburaških orkestara i sastava

28. Susret bit će održan u Dugom Selu od 13. do 14. studenoga 2021. godine. Na Susretu će nastupiti dvadesetak najuspješnijih amaterskih tamburaških orkestara i sastava izabranih od strane selektora. Tročlano stručno povjerenstvo sastavljeno od eminentnih poznavatelja tamburaškog stvaralaštva slušat će i pisano vrednovati nastupe tamburaških orkestara i sastava te Susret u cjelini temeljem elemenata vrednovanja, sudjelovati u razgovorima o Susretu te izboru nagrađenih. Po odluci stručnog povjerenstva, bit će dodijeljene brončane, srebrne, zlatne plakete u svakoj od kategorija, Grand Prix, orkestru i sastavu s najvećim ukupnim brojem bodova te Nagrada za najbolju izvedbu djela u nakladi Hrvatskog sabora kulture u kategoriji koncertnih orkestara. Sukladno odluci predstavnika HDS-a dodijelit će se i „Nagrada za najbolje izvedenu skladbu hrvatskog skladatelja“ u kategoriji koncertnih orkestara. Najuspješniji orkestar i sastav dobit će po jednu tamburu Glazbalarskog obrta Mario Žmegač.

Opširnije
40. SUSRET HRVATSKIH ZAVIČAJNIH KNJIŽEVNIKA

U 2021. godini pred nama je 40. Susret hrvatskih zavičajnih književnika koji će u organizaciji Hrvatskog sabora kulture okupiti brojne autore te predstaviti najbolja književna ostvarenja prema odabiru stručnog povjerenstva. Susretu kao i dosadašnjih godina prethodi književni natječaj koji je otvoren do 1. travnja 2021. Pozivamo autore da pošalju svoje radove na ovogodišnji natječaj i izbore sudjelovanje na Susretu. Uvjete natječaja i sve informacije pronađite na: https://bit.ly/3jy2Yu2

Opširnije
Online kazališna radionica_DRAMATURGIJA, REŽIJA I GLUMA

Hrvatski sabor kulture pripremio je nove edukativne online programe. U 2021. godini započinjemo s kazališnom online radionicom „Dramaturgija, režija i gluma: (online) kazališna predstava“ koja će biti održana od 5. do 7. ožujka 2021. putem ZOOM platforme. Radionicu će voditi istaknute voditeljice s dugogodišnjim iskustvom i brojnim uspjesima: dr. sc. dr. art. Mira Muhoberac i Vesna Muhoberac, prof., a radionicom će moderirati Martina Brumen, stručna suradnica HSK-a.

Opširnije
Otvoren Natječaj 32. Susreta hrvatskih plesnih ansambala

Pozivamo Vas da se prijavite na Natječaj i izborite svoje mjesto na 32. Susretu hrvatskih plesnih ansambala koji se ove godine planira održati u POU Velika Gorica od 20. – 21. 11. 2021.

Hrvatski sabor kulture, kao glavni organizator, raspisuje Natječaj na koji se mogu javiti svi zainteresirani Ansambli. Pravo sudjelovanja na Susretu stječu Ansambli, članice HSK-a, odabrani od strane Povjerenstva za provedbu natječaja i odabir programa Susreta. 

Rok za prijavu plesnih uradaka je 15. 10. 2021. Susret će se organizirati u skladu s epidemiološkim mjerama, a u slučaju specifičnih okolnosti uzrokovanih višom silom Susret će se realizirati online.


Opširnije
Hrvatski sabor kulture objavio je pravila svojih manifestacija u 2021.

U iščekivanju povoljnijih uvjeta za rad kulturno-umjetničkih amatera i udruga na početku 2021. godine, Hrvatski sabor kulture nastavlja s planiranjem ovogodišnjih aktivnosti i programa te je pripremio Pravila svojih 9 manifestacija od nacionalnog značaja.

Opširnije
Odgoda online seminara Siebenschritt ili Šetepaši

Zbog više sile smo morali odgoditi online seminar „Siebenschritt ili šetepaši“ koji je pod vodstvom Vide Bagura trebao biti održan 10. i 11. listopada te ćemo Vas o novom terminu naknadno obavijestiti. Zahvaljujemo na interesu i pozdravljamo do sljedećeg susreta.

Opširnije
36. SUSRET LIKOVNIH STVARALACA

36. Susret likovnih stvaralaca u organizaciji Hrvatskog sabora kulture ove će godine po prvi puta biti održan u "online" izdanju. U subotu, 3. 10. 2020. putem mrežne platforme ZOOM te uz prijenos uživo na Facebooku HSK-a virtualno će se susresti brojni ljubitelji likovnoga stvaralaštva, članovi brojnih hrvatskih likovnih udruga i samostalni likovni autori. Susret je i ove godine rezultat likovnog natječaja HSK-a temeljem kojega su odabrani najbolji radovi za online izložbu koja će biti prikazana u programu Susreta.

Opširnije
Online seminar-radionica: KAZALIŠNA UMJETNOST/LUTKARSTVO

Hrvatski sabor kulture nastavlja s kontinuiranim online edukativnim programima organizacijom novih online seminara-radionica. Ovoga puta pozivamo zainteresirane na online seminar-radionicu pod nazivom „Kazališna umjetnost – lutkarstvo“ koji će pod vodstvom kazališne i likovne umjetnice multimedije Krune Tarle biti održan od 25. do 27. rujna 2020.

Opširnije
Dani otvorenih vrata udruga

Organizirajte dane otvorenih vrata udruga u svojoj zajednici: * kreirajte online sadržaje * otvorite svoja vrata građanima * prijavite događanja putem aplikacije UdrugeInfo

Opširnije
Online seminar o povijesti plesa Historia magistra vitae est

Na redu je zanimljiv seminar koji se bavi poviješću plesa i njezinom reperkusijom u sadašnjosti. „Historia magistra vitae est“ je online seminar namijenjen voditeljima plesnih skupina, plesnim pedagozima, koreografima i plesačima. online seminar se odvija tijekom 2 dana, dvije subote (19. 9. 2020. i 26. 9. 2020) u trajanju od 17 do 19 sati. Uključuje teorijski i praktični dio kroz koje će sudionike voditi baletna umjetnica Vlasta Rittig i moderatorica online seminara Valentina Dačnik, stručna suradnica HSK-a. Sudionici online seminar prate uživo putem ZOOM aplikacije, a u skladu s trenutnom situacijom i pandemijom koronavirusa, baletna umjetnica Vlasta Rittig prilagodila je program. Prijave se primaju do 17. 9. 2020. Sve detalje pronađite na: https://cutt.ly/mfPXoRA

Opširnije
VRH