POSTOVI (Novosti | Najave | Blog)

Hrvatski sabor kulture

28. Susret hrvatskih tamburaških orkestara i sastava

28. Susret bit će održan u Dugom Selu od 13. do 14. studenoga 2021. godine. Na Susretu će nastupiti dvadesetak najuspješnijih amaterskih tamburaških orkestara i sastava izabranih od strane selektora. Tročlano stručno povjerenstvo sastavljeno od eminentnih poznavatelja tamburaškog stvaralaštva slušat će i pisano vrednovati nastupe tamburaških orkestara i sastava te Susret u cjelini temeljem elemenata vrednovanja, sudjelovati u razgovorima o Susretu te izboru nagrađenih. Po odluci stručnog povjerenstva, bit će dodijeljene brončane, srebrne, zlatne plakete u svakoj od kategorija, Grand Prix, orkestru i sastavu s najvećim ukupnim brojem bodova te Nagrada za najbolju izvedbu djela u nakladi Hrvatskog sabora kulture u kategoriji koncertnih orkestara. Sukladno odluci predstavnika HDS-a dodijelit će se i „Nagrada za najbolje izvedenu skladbu hrvatskog skladatelja“ u kategoriji koncertnih orkestara. Najuspješniji orkestar i sastav dobit će po jednu tamburu Glazbalarskog obrta Mario Žmegač.

Opširnije
Izložba 37. Susreta likovnih stvaralaca

Susret likovnih stvaralaca u svom 37. izdanju ove godine putuje u Otočac uz prateću izložbu radova odabranih na godišnjem likovnom natječaju Hrvatskog sabora kulture. Domaćin i suorganizator izložbe i Susreta je Gacko pučko otvoreno učilište Otočac koje otvara vrata brojnim hrvatskim likovnim udrugama, autorima i zaljubljenicima u likovnu umjetnost. Izložba će biti otvorena 17. rujna 2021. u 19 h, a 37. Susret likovnih stvaralaca bit će održan 23. 10. 2021. u 13 h.

Opširnije
Novi rok selekcije (17. 10. 2021.) za 28. Susret tamburaša u organizaciji HSK-a

Poštovani tamburaši,

sada kada su se stekli uvjeti za održavanje proba i manifestacija u zatvorenim prostorijama s veseljem vas pozivamo na prijavu za 28. Susret hrvatskih tamburaških orkestara i sastava, koji će biti organiziran, 13. i 14. studenoga 2021. godine u Dugom Selu u Zagrebačkoj županiji.


Opširnije
ODRŽAVANJE AMATERSKIH AKTIVNOSTI U ZATVORENIM PROSTORIMA

Novom odlukom Stožera civilne zaštite RH koja je stupila na snagu 1. rujna 2021. dopušteno je održavanje amaterskih kulturno - umjetničkih proba, izvedbi, programa i manifestacija u zatvorenim prostorima isključivo uz obvezu predočenja EU digitalne COVID potvrde za sve prisutne osobe (izvođače, gledatelje i dr.), dok je na otvorenom prostoru dozvoljeno održavanje istih bez obveze predočenja EU digitalne COVID potvrde, ali uz strogo pridržavanje propisanih epidemioloških mjera i posebnih preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Opširnije
40. SUSRET HRVATSKIH ZAVIČAJNIH KNJIŽEVNIKA

U 2021. godini pred nama je 40. Susret hrvatskih zavičajnih književnika koji će u organizaciji Hrvatskog sabora kulture okupiti brojne autore te predstaviti najbolja književna ostvarenja prema odabiru stručnog povjerenstva. Susretu kao i dosadašnjih godina prethodi književni natječaj koji je otvoren do 1. travnja 2021. Pozivamo autore da pošalju svoje radove na ovogodišnji natječaj i izbore sudjelovanje na Susretu. Uvjete natječaja i sve informacije pronađite na: https://bit.ly/3jy2Yu2

Opširnije
Međunarodni orguljaški festival 15 Ars organi Sisciae

Međunarodni orguljaški festival 15 Ars organi Sisciae

Opširnije
Tradicijska baština Istre online

Hrvatski sabor kulture organizira novi online edukativni program u području folklora u suradnji sa Savezom folklornih društava Istarske županije. Ciklus folklornih online seminara nastavljamo na temu „Tradicijska baština Istre – novi pogledi i metodologija rada s folklornim skupinama“. Online seminar namijenjen je folklornim voditeljima, koreografima i svim baštinicima još neotkrivenih područja istarske tradicije. Podijeljen je u dva tematska dijela. Prvi je metodika rada s folklornim skupinama dok je drugi višeslojna tradicijska glazbeno-plesna baština sjeverne i sjevernog dijela središnje Istre.  

Realizacija online seminara „Tradicijska baština Istre – novi pogledi i metodologija rada s folklornim skupinama“ podijeljena je u 3 dijela (4. – 5. 6. 2021.). Online seminar započinje u petak, 4. 5. 2021. u 18.00 sati, a sljedeći dan, 5. 6. 2021. započinje u 10.00 sati i nastavlja se istoga dana u 16.00 sati. Uključuje teorijski i praktični dio kroz koje će sudionike voditi Dario Marušić, etnomuzikolog, glazbenik i folklorist, Ivica Ivanković, prof. i moderatorica online seminara Valentina Dačnik, stručna suradnica HSK-a. Sudionici online seminar prate uživo putem ZOOM aplikacije, a program obuhvaća predavanje voditelja, video i audio snimke i prezentaciju, samostalan rad svakog polaznika, analizu te konzultacije – pitanja i odgovori. Po uspješno završenom online seminaru svi sudionici će dobiti potvrde o sudjelovanju na e-mail naveden u prijavi.

Opširnije
Tradicijska baština Vukovarsko-srijemske županije - online

Nakon uspješno realiziranog online programa s bračnim parom Tadin na temu „Tradicijski plesovi Dalmacije“, Hrvatski sabor kulture u suradnji sa ZAKUD-om Vukovarsko-srijemske županije organizira novi online edukativni program u području folklora.
Ciklus se nastavlja folklornim seminarom „Tradicijska baština Vukovarsko-srijemske županije“. Online seminar namijenjen je folklornim voditeljima, koreografima i onima koji to žele postati. Online seminar pod vodstvom mr. sc. Ljubice Gligorević i Tomislava Livaje, mag.art održat će se putem ZOOM platforme od 21. do 22. 5. 2021. Prijave se primaju zaključno s 19. 5. 2021.

Opširnije
ONLINE GLAZBENI SEMINAR HSK: ARANŽIRANJE ZA TAMBURAŠKE ANSAMBLE I ORKESTRE

Hrvatski sabor kulture poziva Vas na ONLINE GLAZBENI SEMINAR ARANŽIRANJA ZA TAMBURAŠKE ANSAMBLE I ORKESTRE koji će biti održan pod vodstvom skladatelja i dirigenta Siniše Leopolda, a uz materijalnu potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske dana 15. i 23. svibnja 2021. na web platformi ZOOM.

Opširnije
Tradicijski plesovi Dalmacije - online folklorni seminar

U mjesecu obilježavanja Međunarodnog dana plesa Hrvatski sabor kulture vas poziva na još jedan online program.
Folklorni seminar na temu „Tradicijski plesovi Dalmacije“ je online seminar namijenjen folklornim voditeljima, koreografima i svima onima koji rade na prezentaciji i očuvanju tradicijske plesne kulture toga podneblja. U nastavku pročitajte plan i način realizacije online seminara te pronađite upute za sudjelovanje i prijavu. Prijave su otvorene za sve zainteresirane i primaju se do 22. 4. 2021.

Opširnije

Podijeli ovu stranicu

VRH