POSTOVI (Novosti | Najave | Blog)

Hrvatski sabor kulture

62. Festival hrvatskih kazališnih amatera

Čak 20 kazališnih skupina, više od 300 glumaca i kazališnih entuzijasta nastupit će u Vodicama na 62. Festivalu hrvatskih kazališnih amatera. Tijekom dva svibanjska vikenda, 20. - 22. 5. te 27. - 29. 5. u Vodicama ćemo gledati najbolje hrvatske amaterske kazališne predstave iz gotovo svih krajeva Hrvatske, odabrane u selekciji za ovogodišnji Festival. U nastavku pronađite sudionike i predstave ovogodišnjeg, 62. po redu, FHKA, a festivalski program objavljujemo uskoro.

Opširnije
JAVNI POZIV ZA NOVE NASLOVE PLESNIH EDICIJA HSK

Hrvatski sabor kulture poziva sve stručnjake, kustose, etnokoreologe, folkloriste, plesne pedagoge da se jave na ovaj poziv ukoliko imaju prijedloge novih naslova za edicije Narodni plesovi Hrvatske i Hrvatske narodne nošnje te prijedloge za stručna i znanstvena izdanja na temu plesa i plesne umjetnosti. 

Opširnije
Javni poziv za članove Stručnih savjeta HSK-a

Pozivaju se institucije, udruge i pojedinci iz područja umjetnosti i kulture da podnesu pisane i obrazložene prijedloge kandidata za izbor članova Stručnih savjeta Hrvatskog sabora kulture za razdoblje 2022.-2026. Rok za prijavu istječe s 25. svibnja 2022. 

Opširnije
UKIDANJE EPIDEMIOLOŠKIH MJERA ZA OKUPLJANJA

U subotu, 9. travnja 2022. godine, prestaju vrijediti sve mjere Stožera civilne zaštite RH kojima su se ograničavala dosadašnja okupljanja.

Odluku pronađite na dnu stranice.

Opširnije
Likovna radionica: CRTEŽ I CRTAČKE TEHNIKE

Edukativna likovna radionica "CRTEŽ I CRTAČKE TEHNIKE" u organizaciji Hrvatskog sabora kulture bit će održana 2. i 3. travnja 2022. u Križevcima pod vodstvom akademske slikarice Aleksandre Goreta. Tijekom dvodnevnog programa, kroz teorijski i praktični dio, polaznici će usavršavati svoje crtačke vještine koje su često vrlo važne kao početni stadij u nastajanju likovnih djela.

Opširnije
Seminar za zborske dirigente i pjevače

Pozivamo Vas na sudjelovanje na Seminar za zborske dirigente i pjevače koji će biti održan pod vodstvom ROBERTA HOMENA u Dvorani Hrvatskog doma u Križevcima dana 2. i 3. travnja 2022. godine. Seminar će biti ostvaren u organizaciji Hrvatskog sabora kulture (www.hrsk.hr) u suradnji s Hrvatskog pjevačkog društva „Kalnik“ Križevci, uz suorganizaciju Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije, uz pokroviteljstvo Grada Križevaca i materijalnu potporu Ministarstva kulture i medija RH.

Opširnije
Umjetnost i multimedija

Sezonu edukativnih programa u 2022. Hrvatski sabor kulture nastavlja u Zagrebu i organizira jednodnevni seminar/radionicu na temu:
UMJETNOST I MULTIMEDIJA – FOTO PERFORMANS“
Seminar/radionica otvoren je za sve voditelje i članove plesnih, kazališnih, likovnih udruga i pojedinaca koji u svom radu koriste različite medije ili bi to htjeli naučiti, a u umjetničke, promotivne ili marketinške svrhe.

Seminar/radionica će biti održan u Velikoj dvorani Hrvatskog sabora kulture u Zagrebu, 2. travnja 2022. s početkom u 10 sati. Dolazak je moguć od 9.30 sati.

Voditeljice seminara/radionice su plesna voditeljica i umjetnica Sellena Beram te Tamara Barešić članica umjetničke organizacije MADE performing arts & multimedia, grafički dizajner i plesačica.

Opširnije
Drmeš i /ili Kolo - folklorni seminar

Novu sezonu edukativnih programa u folklornoj djelatnosti Hrvatski sabor kulture započinje u suradnji s HKUU-om „Trenk“ iz Nove Gradiške i organizira dvodnevni seminar za voditelje i članove folklornih skupina, društava i udruga pod nazivom:
„DRMEŠ i/ili KOLO“

Seminar će biti održan u Novoj Gradiški, 26. i 27. ožujka 2022. u prostorijama HKUU „TRENK“, Kralja Zvonimira 106 (veliki bijeli križ ispred) s početkom u 10 sati. Dolazak je moguć od 9.30 sati.

Voditelj seminara je Ivica Ivanković, prof., etnolog, etnograf, voditelj i folklorist.


Opširnije
Izdavanje Monografije "Sedam desetljeća Hrvatskog sabora kulture"

Obavještavamo Vas da smo u završnoj fazi realizacije monografije „Sedam desetljeća Hrvatskog sabora kulture“, započete početkom 2019. godine, eminentne hrvatske autorice gospođe Erike Krpan. Budući da je još potrebno osigurati značajna sredstva za njeno tiskanje, pozivamo Vas da temeljem Odluke o donaciji za redovnu djelatnost HSK-a participirate u realizaciji ovog jedinstvenog monografskog izdanja.

Opširnije

Podijeli ovu stranicu

VRH