POSTOVI (Novosti | Najave | Blog)

Hrvatski sabor kulture

41. Susret hrvatskih zavičajnih književnika

Nakon virtualnog 39. i 40. izdanja, radosno dočekujemo 41. Susret hrvatskih zavičajnih književnika koji nakon dvije godine ponovno uživo okuplja čuvare i baštinike našega jezika i pisane riječi. Prijenos iz Velike dvorane HSK-a pratite na Facebooku ili Youtube kanalu Hrvatskog sabora kulture 25. lipnja od 11 h ili nam se pridružite uživo

Opširnije
Dramska radionica SCENSKI GOVOR I POKRET

Hrvatski sabor kulture i glumac Robert Kurbaša pozivaju vas da upoznate i usavršite tajne scenskog zanata na dramskoj radionici SCENSKI GOVOR I POKRET koja će biti održana 4. i 5. lipnja 2022. u Visokom. Scenski govor i scenski pokret dva su najznačajnija segmenta scenske umjetnosti, stoga je ova radionica namijenjena svima koji žele pobliže upoznati njihove osnove te unaprijediti svoje vještine scenskog iskaza. U nastavku pronađite program i opis radionice te upute za prijavu.

Opširnije
Predstavljanje monografije Herci Ganza „Nima vaki testamenta“

Zaklada Ljubo Stipišić Delmata poziva Vas na svečano predstavljanje monografije Herci Ganza „Nima vaki testamenta“-biografija Ljube Stipišića Delmate u Nacionalnu i sveučilišnu knjižnicu u Zagrebu, u utorak, 24. svibnja 2022., u 19 i 30 sati.

Opširnije
62. Festival hrvatskih kazališnih amatera

Čak 20 kazališnih skupina, više od 300 glumaca i kazališnih entuzijasta nastupit će u Vodicama na 62. Festivalu hrvatskih kazališnih amatera. Tijekom dva svibanjska vikenda, 20. - 22. 5. te 27. - 29. 5. u Vodicama ćemo gledati najbolje hrvatske amaterske kazališne predstave iz gotovo svih krajeva Hrvatske, odabrane u selekciji za ovogodišnji Festival. U nastavku pronađite sudionike i predstave ovogodišnjeg, 62. po redu, FHKA, a festivalski program objavljujemo uskoro.

Opširnije
37. Smotra folklora jadranske Hrvatske ‘Na Neretvu misečina pala’

Od četvrtka, 19. svibnja pa do nedjelje, 22. svibnja u Metkoviću se održava 37. Smotra folklora jadranske Hrvatske ‘Na Neretvu misečina pala’. I ovogodišnja Smotra održava se u organizaciji KUD-a Metković te Ustanove za kulturu i sport Metković, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija RH. Uz Ministarstvo, organizaciju Smotre pomogli su Dubrovačko-neretvanska županija i Grad Metković.

Opširnije
JAVNI POZIV ZA NOVE NASLOVE PLESNIH EDICIJA HSK

Hrvatski sabor kulture poziva sve stručnjake, kustose, etnokoreologe, folkloriste, plesne pedagoge da se jave na ovaj poziv ukoliko imaju prijedloge novih naslova za edicije Narodni plesovi Hrvatske i Hrvatske narodne nošnje te prijedloge za stručna i znanstvena izdanja na temu plesa i plesne umjetnosti. 

Opširnije
Javni poziv za članove Stručnih savjeta HSK-a

Pozivaju se institucije, udruge i pojedinci iz područja umjetnosti i kulture da podnesu pisane i obrazložene prijedloge kandidata za izbor članova Stručnih savjeta Hrvatskog sabora kulture za razdoblje 2022.-2026. Rok za prijavu istječe s 25. svibnja 2022. 

Opširnije
UKIDANJE EPIDEMIOLOŠKIH MJERA ZA OKUPLJANJA

U subotu, 9. travnja 2022. godine, prestaju vrijediti sve mjere Stožera civilne zaštite RH kojima su se ograničavala dosadašnja okupljanja.

Odluku pronađite na dnu stranice.

Opširnije
Likovna radionica: CRTEŽ I CRTAČKE TEHNIKE

Edukativna likovna radionica "CRTEŽ I CRTAČKE TEHNIKE" u organizaciji Hrvatskog sabora kulture bit će održana 2. i 3. travnja 2022. u Križevcima pod vodstvom akademske slikarice Aleksandre Goreta. Tijekom dvodnevnog programa, kroz teorijski i praktični dio, polaznici će usavršavati svoje crtačke vještine koje su često vrlo važne kao početni stadij u nastajanju likovnih djela.

Opširnije

Podijeli ovu stranicu

VRH