POSTOVI (Novosti | Najave | Blog)

Hrvatski sabor kulture

33. SUSRET HRVATSKIH PLESNIH ANSAMBALA

U subotu 26. 11. 2022. plesači će se ponovno okupiti na plesnom podu Pučkog otvorenog učilišta u Velikoj Gorici s početkom u 19 sati. Ulaz je slobodan, a ukoliko niste u mogućnosti svojim dolaskom podržati ovaj plesni projekt, možete nas uživo pratiti putem Youtube i Facebook kanala HSK-a.

Opširnije
„Zapjevat' ću i Bože pomozi…“ – radionica tradicijske glazbe i plesa za voditel

KUD „Metković“ organizira radionicu tradicijske glazbe i plesa za voditelje i članove folklornih skupina, društava i udruga pod nazivom „Zapjevat' ću i Bože pomozi…“ glazbeno plesna kultura jadranskog i dinarskog područja s naglaskom na Dubrovačko-neretvansku županiju i Zapadnu Hercegovinu Voditelji seminara su dr.sc. Joško Ćaleta i prof. Vidoslav Bagur. Za sve dodatne informacije možete se obratiti Zdravku Obradoviću, tajniku KUD-a „Metković“ na mob: 091/685-3370 i Kristini Roglić, na mob: 095/920-4333 ili mail: kud.metkovic@gmail.com. Prijave traju najkasnije do 10. studenog 2022.

Opširnije
Dramska radionica: DRAMATIZACIJA I REŽIJA

Ovogodišnju kazališnu sezonu Hrvatski sabor kulture završava novom dramskom radionicom pod nazivom "Od teksta do predstave: DRAMATIZACIJA I REŽIJA". Radionica će biti održana 12. – 13. studenoga 2022. u Velikoj dvorani Hrvatskog sabora kulture u Zagrebu (Zvonimirova 17), pod vodstvom dramaturginje i dramske pedagoginje Nine Horvat i istaknute hrvatske redateljice Nine Kleflin. U nastavku pronađite opis i program radionice koja će biti realizirana uz materijalnu potporu Grada Zagreba.

Opširnije
29. Susret hrvatskih tamburaških orkestara i sastava

29. Susret hrvatskih tamburaških orkestara i sastava biti će održan 5. i 6. studenoga 2022. u dvorani Preporod u Dugom Selu s početkom u 19 sati.

Na njemu će se natjecati odabranih 19 tamburaških orkestara i sastava u četiri kategorije.

Stručno povjerenstvo 29. Susreta činit će: Igor Kudeljnjak, Siniša Leopold i Ivan Potočnik.

Opširnije
41. Susret hrvatskih zavičajnih književnika

Nakon virtualnog 39. i 40. izdanja, radosno dočekujemo 41. Susret hrvatskih zavičajnih književnika koji nakon dvije godine ponovno uživo okuplja čuvare i baštinike našega jezika i pisane riječi. Prijenos iz Velike dvorane HSK-a pratite na Facebooku ili Youtube kanalu Hrvatskog sabora kulture 25. lipnja od 11 h ili nam se pridružite uživo

Opširnije
Dramska radionica SCENSKI GOVOR I POKRET

Hrvatski sabor kulture i glumac Robert Kurbaša pozivaju vas da upoznate i usavršite tajne scenskog zanata na dramskoj radionici SCENSKI GOVOR I POKRET koja će biti održana 4. i 5. lipnja 2022. u Visokom. Scenski govor i scenski pokret dva su najznačajnija segmenta scenske umjetnosti, stoga je ova radionica namijenjena svima koji žele pobliže upoznati njihove osnove te unaprijediti svoje vještine scenskog iskaza. U nastavku pronađite program i opis radionice te upute za prijavu.

Opširnije
Predstavljanje monografije Herci Ganza „Nima vaki testamenta“

Zaklada Ljubo Stipišić Delmata poziva Vas na svečano predstavljanje monografije Herci Ganza „Nima vaki testamenta“-biografija Ljube Stipišića Delmate u Nacionalnu i sveučilišnu knjižnicu u Zagrebu, u utorak, 24. svibnja 2022., u 19 i 30 sati.

Opširnije
62. Festival hrvatskih kazališnih amatera

Čak 20 kazališnih skupina, više od 300 glumaca i kazališnih entuzijasta nastupit će u Vodicama na 62. Festivalu hrvatskih kazališnih amatera. Tijekom dva svibanjska vikenda, 20. - 22. 5. te 27. - 29. 5. u Vodicama ćemo gledati najbolje hrvatske amaterske kazališne predstave iz gotovo svih krajeva Hrvatske, odabrane u selekciji za ovogodišnji Festival. U nastavku pronađite sudionike i predstave ovogodišnjeg, 62. po redu, FHKA, a festivalski program objavljujemo uskoro.

Opširnije
37. Smotra folklora jadranske Hrvatske ‘Na Neretvu misečina pala’

Od četvrtka, 19. svibnja pa do nedjelje, 22. svibnja u Metkoviću se održava 37. Smotra folklora jadranske Hrvatske ‘Na Neretvu misečina pala’. I ovogodišnja Smotra održava se u organizaciji KUD-a Metković te Ustanove za kulturu i sport Metković, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija RH. Uz Ministarstvo, organizaciju Smotre pomogli su Dubrovačko-neretvanska županija i Grad Metković.

Opširnije
JAVNI POZIV ZA NOVE NASLOVE PLESNIH EDICIJA HSK

Hrvatski sabor kulture poziva sve stručnjake, kustose, etnokoreologe, folkloriste, plesne pedagoge da se jave na ovaj poziv ukoliko imaju prijedloge novih naslova za edicije Narodni plesovi Hrvatske i Hrvatske narodne nošnje te prijedloge za stručna i znanstvena izdanja na temu plesa i plesne umjetnosti. 

Opširnije

Podijeli ovu stranicu

VRH