Korizmeni nastupi GPZ "Neuma" iz Drniša

Gradski pjevački zbor Neuma

Korizmeni nastupi Gradskog pjevačkog zbora "Neuma" iz Drniša

Bogata glazbena korizmena baština i ove je godine inspiracija Gradskom pjevačkom zboru "Neuma" iz Drniša za niz prigodnih nastupa.

Za početak, u nedjelju 19. ožujka 2023. u crkvi svetog Petra u Siveriću zbor će se predstaviti korizmenim recitalom Via crucis.

Program se odvija u sklopu jubilarnih drniških XX. Večeri pasionske baštine. Tradicionalne hrvatske korizmene napjeve uz autorske skladbe, uz Neumu će izvesti Trio Canticum iz Drniša, a cjelokupni korizmeni ugođaj bit će upotpunjen izvedbom poetskog prikaza križnog puta, Via crucis, autorice hrvatske pjesnikinje Anke Petričević (klarise sestre Marije Od Presvetog Srca) u interpretaciji Ante Lojića. Koncert počinje u 19 sati.

Isti korizmeni recital, pod dirigentskom palicom Neumine voditeljice Jelene Prpa Vuletić, izvest će se i u subotu 1. travnja 2023. u crkvi sv. Ante Padovanskog na Šubićevcu u Šibeniku.

Gradski pjevački zbor "Neuma" uz navedene nastupe ove korizme, zahvaljujući potpori Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, odlazi na kvarnersko gostovanje. U suradnji s Hrvatskim glazbenim društvom "Zvijezda Danica" iz Kraljevice te Vokalnom skupinom "Lira" iz Rijeke koji djeluju pod vodstvom dirigenta Frane Frlete, u subotu 25. ožujka 2023. održat će koncert u crkvi sv. Nikole u Kraljevici, a dan poslije pjevat će misu u crkvi Majke Božje Trsatske u Rijeci.Podijeli ovu stranicu

VRH