Izložba 37. Susreta likovnih stvaralaca

Hrvatski sabor kulture

Susret likovnih stvaralaca u svom 37. izdanju ove godine putuje u Otočac uz prateću izložbu radova odabranih na godišnjem likovnom natječaju Hrvatskog sabora kulture. Domaćin i suorganizator izložbe i Susreta je Gacko pučko otvoreno učilište Otočac koje otvara vrata brojnim hrvatskim likovnim udrugama, autorima i zaljubljenicima u likovnu umjetnost. Izložba će biti otvorena 17. rujna 2021. u 19 h, a 37. Susret likovnih stvaralaca bit će održan 23. 10. 2021. u 13 h.

Već tradicionalni Susret likovnih stvaralaca u organizaciji Hrvatskog sabora kulture ove se godine održava po 37. put, i to u predivnom okruženju Gacke doline – gradu Otočcu.

Ovogodišnji domaćin, Gacko pučko otvoreno učilište Otočac, otvara vrata za čak 92 rada različitih slikarskih i kiparskih tehnika koji su za izložbu Susreta odabrani u konkurenciji od čak 313 prijavljenih radova. Za odabir radova zaslužno je stručno Povjerenstvo: slikar i umirovljeni kustos Zoran Homen te povjesničarka umjetnosti i muzeologinja Sonja Švec Španjol.

IZLOŽBA 37. Susreta, u postavu od 17. rujna do 23. listopada 2021., tako će publici ponuditi izvrsne radove u različitim tehnikama – od olovke, rapidografa, pastela, akvarela, tuša, akrila i ulja na platnu pa sve do kombiniranih tehnika i radova u mediju skulpture i keramike.
Autori radova dolaze iz svih krajeva Hrvatske, a osim samostalno prijavljenih autora, većinu čine članovi čak 29 hrvatskih likovnih udruga i sekcija.

Najvažnije događanje očekuje se 23. listopada kada će biti održan 37. Susret likovnih stvaralaca kao godišnja manifestacija likovnog stvaralaštva Hrvatskog sabora kulture. Tom će prigodom, u prigodnom programu biti proglašeni dobitnici nagrada za najbolja likovna postignuća uz dodjelu nagrada, pohvala i  priznanja autorima, čime će ujedno biti zatvorena izložba njihovih radova.

*Realizacija 37. Susreta likovnih stvaralaca 23. listopada 2021. u GPOU-u Otočac bit će održana u skladu s odlukama i mjerama Nacionalnog stožera civilne zaštite RH. Sukladno trenutnoj važećoj Odluci, svi posjetitelji i sudionici moraju prilikom ulaska na 37. Susret likovnih stvaralaca 23. 10. 2021. posjedovati i predočiti EU digitalnu COVID potvrdu.
*EU digitalnu COVID potvrdu može dobiti osoba koja ima negativan nalaz PCR testa ili brzog antigenskog testa, cijepljena osoba ili ona koja je preboljela bolest COVID-19 (pod uvjetom da od preboljenja nije prošlo više od 180 dana).

Održavanje 37. Susreta i izložbe materijalnom potporom omogućili su Ministarstvo kulture i medija RH, Ličko-senjska županija i Turistička zajednica grada Otočca.Tagovi:

Podijeli ovu stranicu

VRH