7. Festival zborske duhovne glazbe "JUBILATE DEO" u Drnišu

Gradski pjevački zbor Neuma

7. Festival zborske duhovne glazbe "Jubilate Deo" u Drnišu 

Sedmu godinu u nizu Gradski pjevački zbor „Neuma” iz Drniša, uz Pučko otvoreno učilište Drniš i župu Gospe od Ružarija organizira u Drnišu Festival zborske duhovne glazbe „Jubilate Deo”.

Ovogodišnji Festival započinje u subotu 26. listopada u 19 sati u crkvi Gospe od Ružarija koncertom na kojem će sudjelovati šest pjevačkih zborova predstavljajući raznolik duhovni repertoar.

Preko gregorijanskih napjeva i tradicijskih pjesama te zvukova renesanse sve do skladbi suvremenih hrvatskih i inozemnih autora, predstavit će se Ženski zbor „Gradac” iz Gradca kod Ploča, Mješoviti pjevački zbor „Lavanda“ iz Novigrada u Istri, Mješoviti zbor župe Gospe od Anđela iz Trogira, Mješoviti pjevački zbor Hrvatske ratne mornarice iz Splita, Hrvatsko pjevačko glazbeno društvo „Zoranić” iz Zadra i domaći Gradski pjevački zbor „Neuma“.

Drugu godinu zaredom FZDG „Jubilate Deo“ održava se kao dvodnevna manifestacija. Program se nastavlja u nedjelju 27. listopada kada će jutarnju misu koju u 10 sati u župnoj crkvi Gospe od Ružarija predvodi drniški župnik fra Damir Ćiro Čikara, pjevati gostujući Mješoviti pjevački zbor „Lavanda“.

Ovogodišnji program održava se uz potporu, između ostalih, Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Grada Drniša i Šibensko-kninske županije.

Ulaz je slobodan.


Podijeli ovu stranicu

VRH