6. Festival zborske duhovne glazbe "JUBILATE DEO" u Drnišu

Gradski pjevački zbor Neuma

6. Festival zborske duhovne glazbe "JUBILATE DEO" 27. i 28. listopada 2018. u Drnišu i na Visovcu.

Već šestu godinu zaredom Gradski pjevački zbor "Neuma" uz Pučko otvoreno učilište Drniš i Župu Gospe od Ružarija iz Drniša organizira Festival zborske duhovne glazbe "Jubilate Deo" u Drnišu.

Ovogodišnji Festival započinje u subotu, 27. listopada 2018., u crkvi Gospe od Ružarija koncertom na kojem će sudjelovati 6 pjevačkih zborova predstavljajući raznoliki duhovni repertoar.
Od gregorijanskih napjeva i tradicijskih pjesama preko zvukova renesanse sve do skladbi suvremenih hrvatskih i inozemnih autora, provest će nas Gradski zbor "Makarska" (Makarska), Hrvatsko pjevačko društvo "Petar Berislavić" (Trogir), Djevojački zbor "Aurora" (Zagreb), Mješoviti katedralni zbor (Šibenik), Mješoviti pjevački zbor "Camerata Vocale Split" (Split) i Gradski pjevački zbor "Neuma" (Drniš).

Program se nastavlja u nedjelju, 28. listopada 2018., na franjevačkom biseru na Krki - otočiću Visovcu. Svetu misu će u 11 sati pjevati Djevojački zbor "Aurora" iz Zagreba koji će potom prirediti koncert duhovne glazbe u crkvi Gospe od Milosti. Misu će predvoditi fra Ivan Režić, meštar novaka, a brodovi će zainteresirani puk prevoziti u 9:30, 10 i 10:30 sa Stinica (Miljevci) te u 9:45, 10:15 i 10:45 sa strane Rupa (Remetić).


Podijeli ovu stranicu

VRH