Puhački orkestar "Lipa" Tuhelj

O nama

Uspjesi i područje djelovanja

Puhački orkestar „Lipa“ Tuhelj sudjeluje na nastupima i manifestacijama diljem Krapinsko-zagorske županije i Republike Hrvatske te susjedne Slovenije. Na županijskim smotrama svojim se programom predstavlja od 2004. godine, a već 2005. godine odlazi na državnu smotru u Crikvenicu. Među najvećim uspjesima orkestra je sudjelovanje na Međunarodnom natjecanju orkestara u Splitu 2015. godine gdje orkestar osvaja 2. mjesto u C kategoriji, a 2016. na 30. Susretu puhačkih orkestara u Novom Vinodolskom orkestar osvaja 2. mjesto u B kategoriji koncertnog programa. 2018. godine na 32. susretu puhačkih orkestara u Novom Vinodolskom Puhački orkestar „Lipa“ Tuhelj osvoja ZLATNU PLAKETU S POHVALOM s ostvarenih 92.21 boda čime ponovo zauzima 2. mjesto u B kategoriji koncertnog programa.

Povijest

Puhački orkestar „Lipa“ Tuhelj djeluje od 1927. kada je, kao što kaže priča, osnovan u gostionici „Pod lipom“ pod nazivom Limeno glazbeno društvo Lipa- Tuhelj. Tada se u malenom društvu ljudi rodila ideja o osnivanju vlastitog orkestra, a uz mnogo truda i odricanja tadašnjih članova krenulo se u realizaciju tog projekta. Danas je to jedna velika udruga koja broji pedesetak talentiranih članova, pretežito djece i mladih, a orkestrom već petnaestu godinu zaredom ravna prof. Ivan Kšenek.

Ciljevi

Poticanje, razvijanje i unapređenje kulture, očuvanje etno-baštine na području Općine Tuhelj i Krapinsko-zagorske županije, u skladu s općim društvenim interesima, očuvanje puhačke glazbe, ali i ostalih vidova kulturnog izričaja u okviru glazbeno-scenskog amaterizma.

Podijeli ovu stranicu

VRH