Tricycle Trauma

Dobrodošli u cirkus!

Redovni treninzi zračnih akrobacija

Za buduće snagatorske letače i letačice stiže jedna važna obavijest - Tricycle Trauma održava redovne treninge u Akc Medika i to svake subote od 15:00- 17:00 sati u Dvorani za izvedbene umjetnosti (DZIU). Taman poslije ručka i prije subotnjeg izlaska dođite razvijati super letačke moći.

Javite nam se na mail : tricycletrauma@gmail.com ili u inbox naše istoimene Facebook stranice.

Noć mračnog cirkusa u Čakovcu

U subotu, 27. listopada čakovečki klub Prostor, hodočasničko mjesto svih lokalnih alternativaca, podrhtavao je od dubokih, mrkih zvukova dronea te black, doom i sludge metala. Publika je bila iznenađena i zaintrigirana ovim netipičnim događajem. Sa scene grme rifovi gitare, zrak je zasićen od gustog dima, u staklenim bočicama prigušenima prijetećim svjetlom gore svjećice, a po klubu performanse izvode tamno odjeveni i našminkani performeri.

Cirkus + ples + fizički teatar + glazba + vizualne umjetnosti
Teško je dočarati potpunu atmosferu Noći mračnog cirkusa koja se održala u našem mračnom, hladnom sjeveru Međimurja. Riječ je o projektu koji putuje u maglu kroz platformu Clubture i potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Grada Zagreba (Gradski ured za kulturu, obrazovanje i sport), Zaklade Kultura nova i Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva (projekt Centri znanja). Započeo ga je zagrebački izvedbeni kolektiv Tricycle Trauma okupljen oko ljubavi prema cirkusu i svemu onom što amalgam suvremenog cirkusa obuhvaća. Zanimljivo je da taj kolektiv već nekoliko godina predstavlja Hrvatsku na najvećem afričkom karnevalu u Nigeriji.

Projekt je počeo suradnjom s udrugom URK i zagrebačkim klubom Močvara, a sada uz potporu Clubture platforme karavana Noći mračnog cirkusa krenula je na turneju po Hrvatskoj. Posjetili su već Split i Zadar, a kao krajnju destinaciju za ovu godinu odabrali su Čakovec. Partner u Čakovcu bio je Klub Prostor – “CeZaM” Čakovec. Okupili su čakovečke performere, a kao pojačanje stigli su i neki izvedbeni umjetnici i glazbenici iz Zagreba.

Umjetnici koji dočaravaju ljepotu tame
Čakovečku Noć mračnog cirkusa obilježili su performeri čije su točke uzburkale i opčinile publiku. Devet cirkuskih točaka izveli su Ema Jambrović, Ela Horvat, Smogart Shtacore, Monika Šipuš, Domagoj Oreški, Sandra Dunaj, Dario Zvronik i Tricycle Trauma. Svoju su poeziju predstavili Tina Čatlaić, autorica pjesničke zbirke Gušenje polikromije, i Mrtvi pjesnik. Nastupili su i bendovi Among The Firs, Left To Starve i Bednja. Onaj kojeg nema bio je zadužen za mračnu drone glazbu.

Publika je posebno burno reagirala na uvodni performans koji se održao vani ispred kluba i nalikovao okultnom obredu. U bačvama je gorjela vatra i odjekivao je dinamični ritam bubnjeva, plesačice su se graciozno izvijale plešući sa zapaljenim lancima i užadima, spaljena je skulptura ženskog tijela, a dvoje umjetnika u performansu iznenadili su gledatelje kada su skinuli svu odjeću sa sebe.

Poziv u mrak
Ovaj projekt na originalan način okuplja razne umjetnike s nezavisne izvedbene scene i stvara sintezu raznih umjetničkih izražaja, a poseban izričaj daje mračnoj i mističnoj tematici. Ako cirkus doleti kroz paučinastu maglu i do vašeg grada, ne bojte se zakoračiti u mrak jer ćete naići na najljepšu umjetnost. U atmosferičnom interijeru čekaju vas neobični perfomeri čijim se vještinama možemo samo diviti, a sve to treba pripisati kolektivu Tricycle Trauma čija karizma, originalnost, energija, ambicija i neumoran rad oživljavaju cirkusnu i alternativnu scenu Hrvatske.

Tina Čatlaić

http://ziher.hr/noc-mracnog-cirkusa-umjetnicki-underground-performans-u-magli/


Odakle dolazi

Suprotno raširenom mišljenju, Lorem Ipsum nije samo slučajni tekst, već ima korijene u klasičnoj latinskoj književnosti iz godine 45. pr.n.e., što znači da mu je preko 2000 godina. Richard McClintock, profesor latinskog jezika na Hampden-Sydney koledžu u Virginiji, potražio je jednu od čudnijijh latinskih riječi, consectetur, iz Lorem Ipsum teksta, i prolazeći kroz citate te riječi u klasičnoj književnosti, otkrio nedvojbeni izvor. Lorem Ipsum dolazi iz odlomaka 1.10.32 i 1.10.33 Ciceronovog djela pod naslovom "de Finibus Bonorum et Malorum" (Krajnosti dobra i zla), napisanog 45. godine pr.n.e. Ovo je djelo rasprava o teoriji etike, a bilo je vrlo popularno u Renesansi. Prvi redak Lorem Ipsum-a, "Lorem ipsum dolor sit amet..", dolazi iz odlomka 1.10.32.

Produkcije

Predstava prema istoimenoj dvojezičnoj slikovnici hrvatske autorice Irene Zelene pod nazivom 'Mala noćna mora'. Predstava je namijenjena mladima viših razreda osnovne škole (10-14 godina).
Ovo je naizgled jednostavna priča za malu djecu o snovima i noćnim morama, prevladavanju strahova i razvijanju mašte, ali ona krije i mnogo slojevitija značenja i univerzalne mudrosti koje potiču na promišljanje o različitostima pojedinaca, iskustava , perspektiva i pobjedi straha pred tim nepoznatim fenomenima u onom najopćenitijem smislu.
Poziv na toleranciju u svijetu definicija i granica koje obilježavaju imigrantske krize, sveprisutne i rastuće predrasude na temelju rasnog, nacionalnog, religijskog pa sve do subkulturnog identiteta. To je ujedno i poziv na sanjanje i maštanje te izgradnju samosvijesti i ostvarenje svojih potencijala i ciljeva gdje prepreke i strahove mogu pretvoriti u svoje saveznike baš kao u Maloj noćnoj mori.
Predstava je zamišljena u maniri suvremenog cirkusa i kazališnog klauna koji publici donosi nove i svježe izvedbene elemente u ruhu zemljanih i zračnih akrobatskih vještina. Mladoj publici bi na moderan način osim verbalno , kroz dinamičnu igru plesa i pokreta karakterističnog za suvremeni fizički teatar predstavili priču o naizgled jednostavnim dilemama, ali koje se zapravo protežu na bitna životna pitanja. Cilj je mladu publiku pozvati u svijet kazališta koji oplemenjuje klasične tradicije i donosi nove, izazovne i dinamične izvedbene elemente suvremenog teatra prihvatljive mladoj publici.



Večer performansa bića iz Danteovog pakla. Gozba onih koji žive pod zemljom. Jedinstvena prilika da ih se vidi na njihovom balu gdje pokazuju svu svoju snagu na tlu i u zraku. Sve praćeno orkestrom koji snažnim riffovima prati ovaj ples tame i crnih sjena.

Plesni performans života u izolaciji, psiho- fizičkoj hibernaciji koja se odražava na rast i razvoj jedinki. Osim tjelesnih ograničenja ona se posebno manifestira mentalna stanja. Izolacija simbolizira neznanje. Personifikacija Platonove Priče o špilji u kojoj jedinke u okovima ostaju unutar površnih imputa percepcije bez skepse i pitanja o stvarnosti koja ih okružuje. Je li (mentalni) mrak u kojem žive uistinu jedina mogućnost egzistiranja i je li život u tami jedini scenarij bivanja? Iako ne živimo u špilji mentalni mrak je uvelike prisutan u našem društvu. Pitanje je kako natjerati jedinke istog da progledaju.
Glazba uživo: drone praćen gitarom i tradicionalnim bugarskim bubnjem tapanom
Izvode: Lidija Šola, Ivana Pedljo i Jasmin Dasović
Glazba i dizajn zvuka: Jasmin Dasović
Trajanje: 15 minuta
Audiovizualni performans na tlu i trapezu
Video: https://youtu.be/_w449p7RUMY

Obučena u dugačku crnu suknju u tijelu muškarca s velikim bubnjem ona korača. Prvi udarac nagovještava njezin silazak. Kako se približava udarci postaju sve jači i jači. Oni bruje nad glavama dviju pratiteljica koje joj kroče put. Drevna majka se spušta da sažvače i proguta antiljudsku mašineriju diktatorskog uma. Njezina sveobuhvatna crijeva su dovoljno jaka da probave najingenioznije kreacije mračnog uma modernog čovjeka.
Performeri: Lidija Šola, Ivana Pedljo, Jasmin Dasović
Glazba Bowels Of The Beast Of The Matriarchate, Chang Ffos
Dva statična trapeza i štule

Moj naslov

Ime1 Prezime1
Predsjednik
01/123-4567
Ime2 Prezime2
Tajnik
090/321-7654
Ime3 Prezime3
Dirigent
042 987 6543

Galerija

Time stretch drone, audiovizualni performans na tlu i trapezu

Moj naslov

Moj demo PDF dokument

VRH