UDRUZI "PESKI-ART ĐURĐEVAC" NAGRADA HSK ZA NAJUSPJEŠNIJU LIKOVNU UDRUGU U 2022.

Udruga PESKI-ART ĐURĐEVAC

UDRUZI „PESKI-ART ĐURĐEVAC“ NAGRADA ZA NAJUSPJEŠNIJU LIKOVNU UDRUGU

U Gradskoj galeriji Zabok u subotu 22. listopada 2022. održani su 38. Susreti likovnih stvaratelja Hrvatskog Sabora Kulture. Smotra je to likovnih radova odabranih na natječaju Hrvatskog Sabora Kulture. Na natječaj je pristiglo 289 likovnih radova iz 30 likovnih udruga iz cijele Republike Hrvatske.

Povjerenstvo u sastavu Sonja Švec Španjol, povjesničarka umjetnosti i Aleksandra Goreta, akademska slikarica za likovne susrete izabralo je 107 likovnih radova te dodijelilo nagrade, pohvalnice i priznanja najuspješnijima za 2022. godinu. Nagrada za najuspješniju likovnu udrugu dodijeljena je udruzi „Peski-Art Đurđevac“ što je nakon 2018. i likovnih susreta u Slavonskom Brodu drugi put u pet godina.


U obrazloženju nagrade članice povjerenstva su zapisale: „Međusobna podrška, raznolike aktivnosti i kontinuirani rad ključni su za razvoj, kako same udruge tako i pojedinaca unutar udruge, što u konačnici rezultira vidljivim uspjehom pri čemu nema kopiranja, već u fokus dolazi individualni pristup, karakter i afinitet svakog člana. Svijetli primjer je svakako udruga „Peski-Art Đurđevac“ koja je ove godine dobila Nagradu za najuspješniju likovnu udrugu na temelju kvalitetnog, kontinuiranog i predanog rada te povećeg broja članova koji su i dodatno pohvaljeni ili nagrađeni za svoj rad.“

A za svoj rad pohvalnice su dobili:

ŽELJKO BEČAJ-Pohvala za najbolju izvedbu u tehnici pastela za rad „Zlaćani trenutak“

MIRKO MARKEŠIĆ-Pohvala za najbolji rad u duhu naive u tehnici ulja na staklu za rad „Pijevac na tikvi“

FRANJO MIHOČKA-Pohvala za najbolji lirski izričaj u tehnici akvarela za rad „Inje“

SANJA BENKO-Pohvala za uspješno dočaranu atmosferu i minuncioznost detalja za rad „Iz dvorišta kojeg više nema“

Pored pohvaljenih još su odabrani radovi članova udruge:

PERO CIK – „Japica“

IVANA HADŽIJA – „Bakina dota“

ĐURO JAKOVIĆ- „Legenda o pijevcu i Đurđevcu“

MARIJAN ŠTIMAC – „Dan poslije sutra“

PERO TOPLJAK –PETRINA – „Svađa za međo“

ĐURO ZVONAR – „Goričar“

 

Rezultatu ovom vrijednom priznanju doprinjeli su svakako i likovni radovi članova udruge koji su pohvale i nagrade dobivali prethodnih godina, a ovaj put nisu bili među odabranima, ali su svojim izvedbama doprinjeli cjelokupnom dojmu da povjerenstvo ovo presižno priznanje najuspješnije likovne udruge za 2022. godinu dodijeli upravo udruzi „Peski-Art Đurđevac“.


Podijeli ovu stranicu

VRH