Seminar za zborske dirigente i pjevače

Hrvatski sabor kulture

Pozivamo Vas na sudjelovanje na Seminar za zborske dirigente i pjevače koji će biti održan pod vodstvom ROBERTA HOMENA u Dvorani Hrvatskog doma u Križevcima dana 2. i 3. travnja 2022. godine. Seminar će biti ostvaren u organizaciji Hrvatskog sabora kulture (www.hrsk.hr) u suradnji s Hrvatskog pjevačkog društva „Kalnik“ Križevci, uz suorganizaciju Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije, uz pokroviteljstvo Grada Križevaca i materijalnu potporu Ministarstva kulture i medija RH.

Seminar je namijenjen svim dirigentima i voditeljima zborova i malih vokalnih sastava bez obzira na količinu prethodnog iskustva kao i zainteresiranim pjevačima.

 


SATNICA SEMINARA:

Subota, 2. 4. 2022.

11.00 – 13:00 (rad voditelja sa polaznicima)      

13:30 – 15:00 (pauza)

15:30 – 18:30 (praktičan rad na zadanim djelima sa zborom)

 

Nedjelja, 3. 4. 2022.

10.00 – 13:30 (praktičan rad na zadanim djelima sa zborom)

 

ZADANE SKLADBE:

Emil Cossetto: Dorica pleše

P.I. Tchaikovsky: Legenda

Traditional spiritual: I'm gona sing (arr. André van Ryckeghem)


TEME SEMINARA:

-         Uporaba i značaj manualne tehnike prilikom izvođenja glazbenog djela

-         Poznavanje vokalne tehnike i primjena iste u radu sa amaterskim zborovima

-         Pedagoški elementi značajni za rad i unapređenje kvalitete zbora

Sudionici će osim teorijskog znanja, dobiti i mogućnost samostalnog rada sa demonstracijskim zborom na zadanim djelima uz prethodnu pripremu. Polaznicima će nakon prijave za seminar biti poslane partiture zadanih skladbi, s kojima su se polaznici dužni upoznati prije početka seminara. Nakon održanog seminara, sudionici će dobiti UVJERENJE O POHAĐANJU.


PRIJAVNICA:

- Za prijavu na seminar potrebno je ispuniti priloženu prijavnicu i poslati je elektronskom poštom na e-mail: glazba@hrsk.hr, najkasnije do 1. 4. 2022.

- Nakon zaprimljene prijavnice, polaznicima ćemo poslati notne materijale za Seminar. (e-mailom)

 

KOTIZACIJA:

- Za sve članice Hrvatskog sabora kulture i njihove članove seminar je BESPLATAN.

- Sudionici Seminara iz udruga koje nisu članice Hrvatskog sabora kulture dužni su najkasnije do 1. 4. 2022. uplatiti kotizaciju u iznosu od 350,00 kn.

Podaci za uplatu kotizacije (za NEČLANOVE HSK-a):

Prilikom plaćanja kotizacije, molimo da unutar rubrika uplate navedete sljedeće podatke:

Uplatitelj: Ime i prezime/Naziv uplatitelja

Poziv na broj: OIB uplatitelja

Svrha doznake: Seminar za zborske dirigente i pjevače– ime i prezime (svih) polaznika

Podaci o HSK-u:

Hrvatski sabor kulture, Ulica kralja Zvonimira 17, 10 000 Zagreb, OIB: 45263394181

Broj žiro računa (IBAN): HR7223600001101534566 (Zagrebačka banka)

Potvrdu o uplati potrebno je poslati e-mailom (glazba@hrsk.hr).

Napomena: U slučaju da polaznik ne prisustvuje seminaru, uplaćena kotizacija se ne vraća jer se njome sufinanciraju troškovi seminara.


BIOGRAFIJA VODITELJA SEMINARA:

Robert Homen rođen je u Kotoru 07.06.1972. Osnovno i srednjoškolsko glazbeno obrazovanje završava u Sarajevu, smjer - klavir. U tom razdoblju je osvajao nekoliko prvih nagrada na državnim natjecanjima kao mladi pijanist. Diplomirao je Dirigiranje na Muzičkoj Akademiji u Zagrebu. Dobitnik je Rektorove nagrade. Dugi niz godina djeluje u Hrvatskom Narodnom Kazalištu u Zagrebu. Ispočetka u svojstvu zborovođe a potom i kao stalni operni dirigent.

 Kao simfonijski i operni dirigent radio je sa gotovo svim profesionalnim orkestrima i opernim kućama u Hrvatskoj (HNK Split, HNK Osijek, HNK Rijeka, HNK Zagreb - gdje je bio zaposlen kao kućni dirigent 10 godina); Zagrebačka Filharmonija , Simfonijski orkestar HRT-a, Simfonijski Puhački Orkestar OSRH, Dubrovački Simfonijski Orkestar, Varaždinski Komorni Orkestar i dr. Stalni je gost dirigent u Narodnom Pozorištu  u Sarajevu. Također, već dugi niz godina surađuje sa Crnogorskim Simfonijskim Orkestrom. Posebno se ističe suradnja kao dirigenta sa Orchestre Philharmonique de Monte - Carlo u sezoni 2013 – 2014 god. Čest je gost dirigent Zbora Hrvatske Radio Televizije.

 Učestalo djeluje kao član stručnih komisija na natjecanjima vokalnih ansambala i smotrama puhačkih orkestara te drži seminare iz dirigiranja u Hrvatskoj i inozemstvu.

Još od studentskih dana je vrlo aktivan i na području zborskog stvaralaštva. Vodio je zbor Bazilike Srca Isusova u Zagrebu Palma s kojim je osvajao brojne nagrade na državnim i međunarodnim natjecanjima (četiri puta prvak Hrvatske, Zlatna plaketa i 1. nagrada na Natjecanju G. P. Da Palestrina – Rim, zlato na Svjetskoj smotri zborova u Ukrajini - Lavov i još mnoga druga). Trenutno vodi Mješoviti Pjevački Zbor Židovske Općine Zagreb – Lira s kojim je gostovao širom svijeta (Europa, Australija, Israel) kao i Puhački orkestar KUD-a Lovro Ježek u Mariji Bistrici.

Član je vokalnog ansambla Gospodnetić singers od 2014. godine. Ansambl je 2016. godine nastupio na Međunarodnom natjecanju Venezia in Musica gdje je osvojio zlatnu medalju i ukupni je pobjednik natjecanja sa najvećim brojem bodova. Ansambl osvaja zlatnu medalju i 2017. godine na Međunarodnom natjecanju zborova i vokalnih sastava Festivala glazbe Zagreb s najvećim brojem bodova od svih sudionika. Isti uspjeh, zlato i najveći broj bodova ponavlja i na državnom Susretu malih vokalnih sastava 2018 godine.

Stalno je zaposlen kao docent na odsjeku za pjevanje na Muzičkoj Akademiji u Zagrebu.

 Prijavnica za Seminar

Podijeli ovu stranicu

VRH