Seminar folklora alpske zone

Mreža hrvatske kulture

Varaždinski folklorni ansambl u suradnji s KUD-om "Klaruš" iz Maruševca i Zajednicom kulturno-umjetničkih udruga Varaždinske županije ove godine prvi put organizira Seminar folklora alpske zone. 

Seminar će se održati u subotu i nedjelju, 4. i 5. rujna 2021. godine u Domu kulture Čalinec u Općini Maruševec u Varaždinskoj županiji. Prijave se primaju do 1. 9. 2021. slanjem prijavnice na: pjer.hrvacanin@gmail.com 





Tema prvog izdanja Seminara su narodni plesni običaji Podravine i Pokuplja. Plesne običaje Podravine predstavit će Nada Šešić i Nina Šešić Mežnarić, a plesne običaje Pokuplja Miro Kirinčić, stručni voditelji koji predaju na Ljetnoj i Zimskoj školi folklora Hrvatske matice iseljenika te stručnim seminarima Hrvatskog sabora kulture. Predavanja o narodnim pjesmama iz alpske zone vodit će Bojan Pogrmilović, glazbeni voditelj-dirigent Ansambla narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO.

Seminar je pokrenut s ciljem da se voditelje i članove folklornih skupina iz Varaždinske županije i Republike Hrvatske upozna s narodnim pjesmama, plesovima i običajima alpske etnografske zone. Seminar je zamišljen tako da se kroz četverogodišnji ciklus kvalitetno i temeljito obradi te predstavi folklorna građa koja pripada alpskoj zoni.

Seminar je za sve polaznike koji dolaze iz udruga članica ZKUU VŽ besplatan. Sudionici Seminara iz udruga koje nisu članice Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Varaždinske županije dužni su uplatiti kotizaciju u iznosu od 100,00 kn.

Sve ostale detalje kao i satnicu možete pronaći u dokumentima u privitku.

Budite ljubazni i proslijedite informaciju svima koji bi mogli biti zainteresirani.


Prijavnica za seminar

Program seminara

Podijeli ovu stranicu

VRH