„Pjesma cvrčka“ u Zagrebu

Udruga za ekološki, kulturno-društveni i sportski razvoj ZRINSKI-FRANKOPAN


„Pjesma cvrčka“ u ZagrebuPočele pripreme za finalnu predstavu „Pjesma cvrčka“.

Predstava je nastala prema  noveli Miroslava Krleže "Cvrčak pod vodopadom" u produkciji Eurokaza i režiji Ive Srnec, a u sklopu projekta "Scenska kreativnost u starijoj dobi".


Nakon turneje u šest hrvatskih gradova Zagreba, Siska, Petrinje, Slavonskoga Broda, Gospića i Pregrade - kazališna karavana 'Pjesme cvrčka' stiže u Zagreb. Finale će imati u utorak 4. lipnja 2019. godine na otvorenoj pozornici na platou ispred zagrebačke zgrade - Mamutice i Centra za kulturu Travno. Nastupit će šezdeset građana starije dobi koji su u svojim gradovima sudjelovali u pripremi i realizaciji projekta.

Glumci "kojima su godine samo broj" nosit će narodne nošnje kraja iz kojeg potječu i predstaviti scenski svoju kulturu. Postavit će se i posebno gledalište, a predstava će se pratiti s brojnih balkona zgrade Mamutice.

Članovi glumačke skupine naše Udruge već su stigli u Zagreb na pripreme. To su Olivera i Antun Lesar, Zvonko Brkić i Ružica Junačko članica našega KUD-a Zrinski Frankopan.

Projekt "Scenska kreativnost u starijoj dobi" sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u sklopu operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali.

                                                                                                                                                                                                      Ivka Jurković, prof.


VRH