ODABRANI RADOVI ZA 38. LIKOVNE SUSRETE HSK -PESKI-ART MEĐU NAJUSPJEŠNIJIMA

Udruga PESKI-ART ĐURĐEVAC

ODABRANI LIKOVNI RADOVI ZA 38. SUSRETE LIKOVNIH STVARATELJA HRVATSKOG SABORA KULTURE - PESKI-ART I OVAJ PUT MEĐU NAJUSPJEŠNIJIMA

Hrvatski Sabor Kulture, krovna organizacija kulturnog amaterizma u Rpublici Hrvatskoj tradicionalno provodi likovni natječaj za Susrete likovnih stvaratelja koji će se ove godine održati u Zaboku po 38. put.
Na ovom natječaju isto tako već tradicionalno Udruga „Peski-Art Đurđevac“ je među najuspješnijim likovnim udrugama u Republici Hrvatskoj

Za izlaganje na likovnim susretima u Zaboku izabrano je devet autora i njihovih likovnih radova prijavljenih preko udruge "Peski-Art":
Željko Bečaj: ZLAĆANI TRENUTAK, suhi pastel, 29 x 43 cm
Pero Cik: JAPICA, drvo, 30 cm
Ivana Hadžija: BAKINA DOTA, keramoploča-glazirana bijela glina na akrilnoj podl., 30x40 cm
Đuro Jaković: LEGENDA O PIJEVCU I ĐURĐEVCU, ulje/platno, 50 x 50 cm
Mirko Markešić: PIJEVAC NA TIKVI, ulje/staklo, 50 x 60 cm
Franjo Mihočka: INJE, akvarel – poliptih, 40 x 30 cm
Marijan Štimac: DAN POSLIJE SUTRA, ulje / platno, 70 x 100 cm
Pero – Petrina Topljak: SVAĐA ZA MEĐO, ulje/platno, 50 x 50 cm
Đuro Zvonar: GORIČAR, drvo – skulptura, 80 cm
Izabran je i likovni rad članice Sanje Benko koja se prijavila preko Kulturne udruge „Sveti Martin“ iz Dubrave jer oni koji su članovi u više udruga nije moguća prijava preko više udruga:
Sanja Benko: IZ DVORIŠTA KOJEG VIŠE NEMA, akvarelna i grafitna olovka, 41 x 51 cm
Članice Prosudbenog povjerenstva likovnog natječaja HSK-a 2022. bile su Sonja Švec Španjol, povjesničarka umjetnosti i muzeologinja i akademska slikarica Aleksandra Goreta. Na natječaj HSK pristiglo je 276 radova: 252 rada iz 29 prijavljenih likovnih udruga i 24 rada samostalno prijavljenih autora.
Za izložbu 38. Susreta likovnih stvaralaca 2022. odabrana su ukupno 103 rada, a među kojima je čak 10 radova članova udruge „Peski-Art Đurđevac“.
IZLOŽBA 38. Susreta likovnih stvaratelja bit će postavljena u Galeriji grada Zaboka, u izložbenom prostoru suorganizatora - Pučkog otvorenog učilišta Zabok od 20. rujna do 22. listopada 2022.
Otvorenje izložbe bit će 20. rujna 2022. s početkom u 19 sati, a Susreti likovnih stvaratelja i zatvaranje izložbe 22. listopada 2022. s početkom u 12 sati.
Zahvaljujemo svim članovima na sudjelovanju, a posebne
čestitke
izabranim autorima, a
čestitke
i svima ostalima izabranima za sudjelovanje na 38. likovnim susretima likovnih stvaratelja HSK

Podijeli ovu stranicu

VRH