O knjizi

Josip Budiša

Upravo čitam e-mail od mog susjeda Nediljka Budiše hrvatskog znanstvenika-prirodoslovaca svjetskoga glasa. Doktorirao je na rendgenskoj strukturnoj analizi proteina pod vodstvom nobelovca Roberta Hubera, na Tehničkom sveučilištu u Münchenu 1997. Ostvario je tipičnu znanstvenu karijeru od post-doktorskih studija do habilitacije i poziva za redovnog profesora na Tehničkom sveučilištu u Berlinu (2008.). Jedan je od utemeljivača - inženjerstva genetičkog koda - što je i njegova životna znanstvena misija. Osim prirodoslovlja pomalo se bavi poviješću, filozofijom, književnošću i religijom kao hobby-aktivnostima.
Bok Josipe
nadam se da si dobro i sretno uplovio u Novu godinu. Korsitim ujedno i priliku da ti se srdačno zahvalim za najnoviju knjigu koju već pročitah. Jako mi se dopalo ‘pitko štivo’ koje je dobro oslikalo svakodnevnicu tvoja penzionerskog ‘staleža’našega podneblja.
Izgleda da u svakom odsječku života čovjek uvijek i iznova dolazi na razna “raskršća” kada mora donositi odluke. Život je kontinuirano rješavanje problema, tj. stalno i novo donošenje važnih odluka; put prepun isčekivanja, neočekivanih obrata i iznenđenja te beskrajna čežnja i težnja ka nečemu novome ali neznanome.
Uz želju za svako dobro i daljnji uspjeh u radu i stvaranju,
pozdravlja te tvoj susjed
Nediljko

Tagovi:

Podijeli ovu stranicu

VRH