NAJAVE NASTUPA I AKTIVNOSTI ORKESTRA U 2020. g.

ZAGREBAČKI ORKESTAR ZET-a


ZAGREBAČKI ORKESTAR ZET-a je orkestar koji prvenstveno djeluje na području grada Zagreba na način da svojim muziciranjem uveličava sve važne događaje u Gradu te je kao takav postao prepoznatljivi simbol Zagreba. Međunarodno predstavlja Republiku Hrvatsku sudjelovanjem i organiziranjem međunarodnih festivala puhačkih orkestara. Hrvatski sabor kulture 2018. godine odlikovao je orkestar s dijamantnom diplomom, za veliki doprinos u očuvanju hrvatske kulture, a 2019.g. gradonačelnik Grada Zagreba uručio i Medalju Grada Zagreba, istaknuvši kako je orkestar zagrebački simbol, pečat i institucija koja traje već 93 godine.

Članovi Predsjedništva: Daniel Modrić, Milivoj Levanić, Jelena Horvatinec, Majda Vidović, Hrvoje Pintarić

Grafički dizajn: Marinela Roher

Voditelj projekata/Project manager: Jelena Horvatinec

Umjetnički voditelj/Conductor: Hrvoje PintarićGodina 2020. zasigurno će u cijelom svijetu biti upamćena kao posebna. Pandemija uzrokovana virusom COVID-19, razoran potres koji je pogodio naš Zagreb, restrikcije koje su potpuno paralizirale prisutnost kulture u svakodnevnom životu Zagrepčana; sve to nije zaustavilo velik entuzijazam i trud Zagrebačkog orkestra ZET-a da i u ovoj vrlo zahtjevnoj godini ostvari brojne nastupe i organizira treći u nizu Međunarodni susret puhačkih orkestara u Zagrebu.Orkestar je u vrijeme lockdowna iz svojih domova u potresom ranjenu Zagrebu i iz drugih gradova snimio glazbeni spot s kompozicijom Serbus Zagreb, kao poruku da usprkos teškim okolnostima glazba ne prestaje.

Veselimo se novim glazbenim druženjima i u 2021. godini!

 Zagrebački orkestar ZET-a 2020, uz veliku potporu sponzora orkestra i izniman vlastiti angažman, obnovio je dio instrumentarija – dotrajala glazbala zamijenio je novima. Također pod pokroviteljstvom Grada Zagreba i sponzora ZET-a d.o.o. „presvukao“ se u nove reprezentativne odore s amblemom Grada Zagreba, kakve i dolikuju orkestru koji glazbom uveličava gradske protokole, predstavlja Grad Zagreb i Republiku Hrvatsku unutar i izvan granica Lijepe naše. Zagrebački orkestar ZET-a otišao je i korak dalje. Digitalizirao je više od polovice notne arhive orkestra, u kojoj se mogu naći notni zapisi koji imaju veliku povijesnu vrijednost ne samo za orkestar nego i za povijest zagrebačke glazbe. Zbog velikog broja javnih nastupa izradio je nove glazbene knjižice, u kojima se između ostalog nalazi 12 skladbi s albuma Serbus!, izdana i promovirana u 2019. godini. Uza sve navedeno pripremljen je dio materijala za pisanje monografije, koju orkestar tako duge i bogate tradicije nakon više od 93 godine postojanja zaista zaslužuje. Prvi put u povijesti orkestra kreirana je i svečana zastava Zagrebačkog orkestra ZET-a, koja će se ponosno vijoriti uz zastave Grada Zagreba i Republike Hrvatske na putovanjima orkestra i svečanim mimohodima.

Velika zahvala pripada pokrovitelju orkestra Gradu Zagrebu, uz sponzore: Zagrebački električni tramvaj, Zagrebački holding, Buffet Crampon, Brasseraj, Zagrebačka pivovara.Pokrovitelj Zagrebačkog orkestra: Grad Zagreb

Sponzori Zagrebačkog orkestra su: 
Zagrebački električni tramvaj, Zagrebački Holding, Zagrebačka pivovara, Turistička zajednica grada Zagreba, Buffet Crampon, Brasseraj


Medalja Grada Zagreba

Dijamantna diploma

BILTEN ZAGREBAČKOG ORKESTRA ZET-a 2020.

Podijeli ovu stranicu

VRH