ADVENTSKI KONCERTI PUHAČKOG ORKESTRA ZET

ZAGREBAČKI ORKESTAR ZET-a

Puhački orkestar ZET organizira jedinstvene priredbe s kojima će sudjelovati u bogatom programu Adventa u Zagrebu.
U nedjelju 16.12.2018. i ponedjeljak 17.12.2018. održati će koncerte na glavnom gradskom trgu, Trg bana Josipa Jelačića.     

Adventski koncerti zagrebačkih puhača održati će se 16. i 17. prosinca s početkom u 19h na glavnom gradskom trgu, Trg bana Josipa Jelačića.
Orkestar će na glavnoj pozornici muzicirati 60 minuta. Na repertoaru nalaziti će se melodije posvećene Zagrebu, također poznate rock i swing skladbe.

Puhački orkestar ZET, Zagreb
Dirigent: Hrvoje Pintarić


Nikica Kalogjera : SERBUS ZAGREB

Branko Mihaljević / arr. Damir Butigan : GOLUBOVI

Louis Prima / arr. Michael Story : SING, SING, SING

Joe Young / Sam Lewis / arr. Jerry Nowak : FIVE FOOT TWO, EYES OF BLUE
solisti: Blanka Marija Car - klarinet
    Marinela Roher - truba
    Valentina Jalšovec - trombon

Paul Anka/ arr. Oud Thijs : MY WAY

The Doors / arr. Paul Murtha : THE DOORS IN CONCERT

Richard Blackmore / John Lord / arr. Toshihiko Sahashi : DEEP PURPLE MEDLEY

Miljenko Prohaska / Ivica Krajač / arr Marino Perović : GUBEC BEG, UVERTIRA I LJUBAVNA PJESMAPuhački orkestar ZET postoji od 1927. godine, a trenutno broji 51 aktivnog glazbenika. Djeluje na području Grada Zagreba na način da svojim muziciranjem uveličava sve važne događaje u Gradu, te je kao takav postao prepoznatljivi simbol Zagreba. Istodobno, osobama koje nisu profesionalni glazbenici pruža mogućnost da se kvalitetno bave glazbom. Puhački orkestar ZET je stvorio prepoznatljiv stil koji privlači publiku svih dobnih skupina, te svojom virtuoznošću ganuo srca brojnih slušatelja. Temeljni cilj orkestra je održati tradiciju u skladu s društvenim interesima, promicati glazbenu kulturu, sudjelovati na javnim manifestacijama kao što su koncerti i smotre, omogućiti mladim ljudima zdrav, društveno pozitivan i koristan angažman. Također, nastoji okupiti što više glazbenika, ali i obrazovati one koji pokazuju interes i sklonost za ovakav glazbeni izražaj. Na repertoaru orkestra nalaze se brojna djela poznatih skladatelja ozbiljne i filmske glazbe, protokolarnih koračnica, ali i djela s područja domaće i strane zabavne glazbe. Orkestar vode članovi Predsjedništva: Jelena Horvatinec, Daniel Modrić, Milivoj Levanić, a dirigira maestro Hrvoje Pintarić član orkestra opere Hrvatskog Narodnog Kazališta u Zagrebu, s kojim je orkestar imao zapažene rezultate na manifestacijama.


VRH