35. Susret hrvatskih puhačkih orkestara i sastava

Mreža hrvatske kulture

Susret će u svojem 35. izdanju, s velikim brojem sudionika i kvalitetom glazbenog programa, u punom sjaju predstaviti snagu kulturno-umjetničkog amaterizma kao važnog nositelja glazbene kulture. Program Susreta revijalno će započeti u nedjelju u 12 h na Trgu sv. Jurja svečanom promenadom i zajedničkim muziciranjem orkestara, a natjecateljski dio programa će se održati u Domu kulture Đurđevac s početkom u 15:30 h, gdje će orkestri sudionici predstaviti svoje koncertne programe.

Srdačno Vas pozivamo na 35. Susret hrvatskih puhačkih orkestara koji će u nedjelju, 11. rujna 2022. godine u Đurđevcu okupiti najuspješnije puhačke orkestre iz cijele Hrvatske.

Susret će u svojem 35. izdanju, s velikim brojem sudionika i kvalitetom glazbenog programa, u punom sjaju predstaviti snagu kulturno-umjetničkog amaterizma kao važnog nositelja glazbene kulture. Program Susreta revijalno će započeti u nedjelju u 12 h na Trgu sv. Jurja svečanom promenadom i zajedničkim muziciranjem orkestara, a natjecateljski dio programa će se održati u Domu kulture Đurđevac s početkom u 15:30 h, gdje će orkestri sudionici predstaviti svoje koncertne programe. 35. izdanje Susreta okupit će 12 najboljih hrvatskih amaterskih orkestara iz 9 hrvatskih županija s više od 420 glazbenika. Uz domaćine Puhački orkestar DVD-a Đurđevac, na Susretu će sudjelovati Glazba Ston, Puhački orkestar DVD-a Valpovo, Puhački orkestar Općine Nedelišće, Puhački orkestar Goričan, Gradska glazba Virovitica, Gradska glazba Samobor, Puhački orkestar DVD-a Gornji Desinec, Puhački orkestar „Naša sloga“ Babići, Vodička glazba, Gradski puhači orkestar Križevci i Gradski puhački orkestar Hrvatskih željeznica Varaždin.

Natjecateljske nastupe orkestra sudionika ocjenjivat će stručno povjerenstvo u sastavu Miro Saje, Vanja Lisjak i Tonći Ćićerić koji će odlučiti o nagradama. Osim plaketa Hrvatskog sabora kulture, jednom od orkestara sudionika bit će dodijeljena Nagrada Hrvatskog društva skladatelja za najbolju izvedbu skladbe hrvatskog autora, a najuspješniji orkestri osvojit će nagrade u obliku vrijednih instrumenata i glazbene opreme koje su osigurali ekskluzivni sponzori Euro-Unit d.o.o., Yamaha, Canorus, Lion Style, BG France, Legere i D’Addario Woodwinds.

Uz Hrvatski sabor kulture, suorganizaciju Susreta ove godine potpisuju Puhački orkestar DVD-a Đurđevac, Turistička zajedica grada Đurđevca, Zajednica KUU-a Koprivničko-križevačke županije i Hrvatsko društvo skladatelja – ZAMP. Susret će se održati uz materijalnu potporu Ministarstva kulture i medija RH, Koprivničko-križevačke županije te Grada Đurđevca.

35. Susret hrvatskih puhačkih orkestara možete pratiti uživo putem službenih Facebook i Youtube stranica Hrvatskog sabora kulture.



Tagovi:

Podijeli ovu stranicu

VRH