Concordia discors

Akademski zbor Filozofskoga fakulteta u Zagrebu

O nama

Mješoviti pjevački zbor Filozofskoga fakulteta u Zagrebu Concordia discors djeluje od 2010. godine. Broji stotinjak članova, prvenstveno studenata Filozofskog fakulteta. 

U sedam godina djelovanja Zbor postiže značajne rezultate među kojima se posebno ističu: posebna Rektorova nagrada za izvedbu „Velike mise u c –molu, KV 427 “ W. A. Mozarta u Zagrebu 2014., nastup na manifestaciji Europe sings povodom Dana Europe u Beču 2014. godine, treće mjesto u finalu natjecanja „Do posljednjeg zbora" (HRT, svibanj 2012.), zlatne plakete i posebna nagrada - prijelazni pehar Hrvatskog društva skladatelja za najbolju izvedbu skladbe hrvatskog autora na „Natjecanjima pjevačkih zborova“ u Zagrebu u organizaciji Centra za kulturu Trešnjevka, brojne zlatne plakete na natjecanjima: Canta al mar u Španjolskoj 2012., Venezia in Musica 2013., Praga cantat 2014., Festival adventskih i božićnih pjesama Krakow 2016. godine. Na 4. Natjecanju hrvatske tradicijske vokalne glazbe - Zagreb 2017. u organizaciji Zagrebačkog glazbenog podija Centra za kulturu Trešnjevka, održanog dana 27. svibnja 2017. godine u maloj dvorani KD Vatroslava Lisinskog, Akademski zbor Filozofskog fakulteta u Zagrebu Concordia discors pobijedio je u konkurenciji osamnaest ansambala iz cijele Hrvatske. U 2018. godini Zbor nastavlja u istom tonu te na Međunarodnom natjecanju zborova i vokalnih sastava u Veroni osvaja pehar i zlatnu plaketu za svoju izvedbu.

Zbor sudjeluje i na koncertima humanitarnoga karaktera kao što su veliki božićni koncerti Ive Gaumulina Giannija i prijatelja u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu i Splitu te koncerti u Zagrebu i Đakovu za žrtve poplava u Slavoniji. 

Prisustvovao je i u Novogodišnjim programima HRT-a te na svečanosti ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju. Također, značajno je spomenuti suradnju sa Simfonijskim puhačkim orkestrom Oružanih snaga Republike Hrvatske na božićnom koncertu u velikoj dvorani Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog. Zbor je 2018. godine na poziv predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović nastupio na svečanoj proslavi Dana Državnosti Republike Hrvatske u Uredu Predsjednice na Pantovčaku.

Zbor je u 2018. godini, nakon sedam godina djelovanja, postao prepoznatljiv i postigao kvalitetu koju potvrđuje impresivan broj uglednih nagrada i priznanja.


Dirigenti

Umjetničko vodstvo zbora čine Marina Jurković, Vinko Karmelić i Lobel Filipić


Uprava zbora

 • Predsjednica: Maja Radica
 • Dopredsjednica: Doris Dautović
 • Dopredsjednik: Toni Tešija
 • Tajnica: Franka Krivić
 • Zamjenik tajnice: Mak Krnic
 • Glazbeni spisovoditelj: Luka Mamić
 • Zamjenica glazbenog spisovoditelja: Antonija Tomašković
 • Blagajnica: Barbara Požar
 • Zamjenica blagajnice: Ozana Filipić
 • Voditeljica održavanja zborskih prostorija: Karla Vidović
 • Zamjenica voditeljice održavanja zborskih prostorija: Mirna Sečić

Fotogalerija

YouTube

VRH