Centar Kulture na Peščenici

Događanja

Kreativna familija / 12. 4, 24. 4

Kreativna familija je opet s nama.

12. travnja 2019. u 17.30h Centar kulture na Peščenici (Ivanićgradska 41a) poziva djecu, mame, tate, bake i djedove na kreativno druženje!!!

„Kreativna familija“ je radionica koju Centar Knap organizira tradicionalno već dugi niz godina.

U suvremenom društvu, zbog sve bržeg ritma življenja često se zapostavlja važnost zajedničkog obiteljskog druženja. Radionicom  skrećemo  pažnju na ljepotu druženja i zajedničkog stvaranja, na vrijednosti koje proizlaze iz kvalitetnog obiteljskog odnosa te  važnost druženja  sa svojim najmilijima. U kreativnom ozračju, uz stručno vodstvo naše dugogodišnje suradnice Hane Lukas Midžić,  djeca će uz roditelje, bake i djedove ujediniti  svoju maštu, dobro se pritom zabaviti i što je najvažnije produbiti najvrjednije prijateljstvo.

Ove godine Kreativnu familiju radimo uz pokroviteljstvo  sa svima poznatom tvornicom likovnog materijala KARBON.

Za više informacija javite se na mail centar@knap.hr ili na broj (01) 2303122.

Dođite, program je besplatan!

 


SPRING DRUMS

Pozivamo vas da provedete vaše proljetne praznike u Centru Knap! Za vas smo pripremili glazbenu poslasticu. U srijedu, 24.4, oni najmlađi moći će naučiti o bubnjanju i bubnjevima. Radionicu će voditi Branko Trajkov Trak, hrvatski glazbenik, producent i bubnjar rock skupine Zabranjeno pušenje.

Radionica će se održati u dva termina od 10 do  11 sati za djecu od 9 do 12 godina I od 12 do 13 sati za starije od 13 godina. 

 Za više informacija pišite na centar@knap.hr.


Pripreme za ŠPUD

Ukoliko je vaš osmaš odlučio upisati jednu od srednjih umjetničkih škola, još nije kasno za pripreme. Zbog velikog interesa za pripreme, Centar Knap otvara još jednu grupu koja će se održavati četvrtkom od 17.30 do 19.00 h.

Prvi sat je na rasporedu 4. travnja 2019. Tijekom programa radionice, polaznici će usavršiti vještinu crtanja prema promatranju kao i slaganje geometrijskih kompozicija u boji. Sve su to zadaci s kakvima će se učenici sresti na prijemnim ispitima u srednjim umjetničkim školama. Za detaljne informacije i prijave možete se obratiti na mail centar@knap.hr ili na telefon 2303122.


Premijera nove predstave

U kazalištu Knap od 13. travnja imate priliku pogledati novu predstavu "Luda pa volim" u režiji Morane Foretić. Ova autobiografska stand-up komedija donosi niz priča o srazu muško ženskih odnosa i dinamici osjećaja. Glumica Jadranka Krajina kao vječna mladenka, na  daskama kazališta Knap propituje žensku žudnju za  partnerstvom koje društvo kontinuirano nameće kao jedini način ostvarenja. 

Glumi: Jadranka Krajina

Režija: Morana Foretić 

Glazbeni Knap: 12. 4. u 19:30h: M. Lešaja, sopran / K. Turkulin, klavir

U petak, 12. 4., na rasporedu je četvrti koncert ciklusa Glazbeni Knap u koncertnoj sezoni 18/19.

Petak, 12. 4. 2019. u 19:30 sati
Koncertna dvorana Centra
M. Lešaja, sopran  
K. Turkulin, klavir

Program: F. Schubert, C. Guastavino, M. de Falla, R. Schumann, J. Raffaelli, T. Uhlik, B. Papandopulo, G.Gershwin  

Ulaz na koncert je slobodan!


Nakon odlično prihvaćenih i posjećenih koncerata Tria 1887, Dua EmmaLee i dua A. Jurin & K. Starčević, na četvrtom koncertu sezone publici Glazbenog Knapa predstavit će se duo M. Lešaja i K. Turkulin izvedbom atraktivnog programa za glas i klavir. Glazbene umjetnice održale su niz zapaženih koncerata te osvojile državne i međunarodne nagrade i priznanja.

Marija Lešaja je diplomirala pjevanje na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, nakon čega se usavršavala u Beču na Universität für Musik und darstellende Kunst. Ostvarila je uloge u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu i Varaždinu, u Teatru &td i u Zagrebačkom kazalištu lutaka. Održala je brojne koncerte diljem Hrvatske i u inozemstvu. Djeluje kao samostalna umjetnica.

Kosjenka Turkulin
je diplomirala klavir u razredu profesora Đorđa Stanettija na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, a komornu glazbu na Konzervatoriju u Parmi u razredu Peirpaola Maurizzija. Ostvarila je brojne nastupe u domovini i inozemstvu kao solistica i članica komornih sastava. Svira u klavirskom duu s pijanisticom Ivom Ljubičić uz koju je i organizatorica i umjetnička voditeljica Zagrebačkog festivala klavirskih dua. Korepetitorica je na gudačkom odjelu Glazbenog učilišta Elly Bašić u Zagrebu.

Ciklus Krafna na Knap / Ima li dobrog života u budućnosti?


Novo predavanje o prirodi i društvu iz ciklusa Krafna na Knap pod nazivom Ima li dobrog života u budućnosti? održat će se u srijedu, 10. travnja u 19 sati, u foyeru Kazališta Knap. Nakon uspješnog prvog predavanja, ovog puta sociolog Branko Ančić pokušat će odogovoriti na pitanja kakav život možemo očekivati ako nas čeka ekološki i društveni kolaps.

Budući da nas znanost stalno upozorava o opasnosti klimatskih promjena, pitanje je hoćemo li moći biti sretni s manje materijalnih resursa? Predavač dr.sc. Branko Ančić je suradnik i istraživač na Institutu za društvena istraživanja u Zagrebu. Njegovi su interesi sociologija religije, sociologija zdravlja i sociologija održivog razvoja.

Ančić je ujedno i član Programskog savjeta Zelene akademije. Ciklus Krafna na Knap nastao je u suradnji Instituta za političku ekologiju IPE i Centra kulture na Peščenici u svrhu neformalnog obrazovanja građana.

 Ulaz na predavanje je slobodan.


Izložba Elizabete Matorkić Bisenić // 22. ožujak - 13. travanj

Podijeli ovu stranicu

VRH