POSTOVI (Novosti | Najave | Blog)

KULTURNO UMJETNIČKO DRUŠTVO GRADINA POLACA

SEMINAR PUČKOG KORIZMENOG PJEVANJA DUGOPOLJE

Kulturno umjetničko društvo Gradina Polača proteklog vikenda od 30.03.2019-31.03.2019 sudjelovalo je na seminaru pučkog pivanja u Dugopolju . Tako su naše članice sudjelovale na seminaru pod vodstvom prof. Joška Čalete. 

Opširnije
GODIŠNJI KONCERT KUD-A

Kulturno umjetničko društvo GRADINA POLAČA uz suorganizaciju svoje Župe Sv Kuzme i Damjana organizira tradicionalni godšnji koncert. 

Na koncertu kao i do sada tradicionalno uz domačine nastupaju društva i klape i skupine kako iz Zadarske županije tako van naše županije a  ove godine nastupa i klapa iz inozemstva. 

SUDIONICI KONCERTA: 

 


-Kud Luzarica Pridraga

-Klapa Bratovština Gorica BIH

ŽP Oštrokondže Split

Kud Fortuna Ražanac

Klapa Vukšićki Bećari

ŽK Aria Starigrad

DOMAČINI : KULTURNO -UMJETNIČKO DRUŠTVO GRADINA POLAČA
Opširnije
GODIŠNJI KONCERT KUD-A

DRAGI NAŠI FANOVI DOŠAO JE ZA NAS RADOSTAN DAN NAŠ TRADICIONALNI KONCERT
PA SE NADAMO DA KAKO KAŽU PUTEVI NAŠE PUBLIKE I FANOVA VODE PUT POLAČE


Opširnije
GOSTOVANJE GRUDE 24.11.2018

Naše društvo u subotu je gostovalo u Boćarskom domu Biberon u Grudama gdje su u organizaciji članova HKUD “Sv. Kata” Grude sudjelovali 11. Smotra folklora “Kamena ljepotica”.

Manifestaciju je svečano otvorio načelnik općine Grude Ljubo Grizelj, a Božji blagoslov na sve prisutne udijelio je fra Stanko Pavlović, župnik župe Grude.

Nastupilo je šest skupina koji su kroz pjesmu i ples prikazali dio bogatstva i ljepote folklorne tradicije svoga kraja.

Na pozornici su prvi nastupili domaćini, HKUD “Sv. Kata” iz Gruda koji su se predstavili pjesmama i plesovima Zapadne Hercegovine uz pratnju ženske i muške gange. Nakon njih uslijedili su nastupi sljedećih skupina HKUD “Topala” Nadioci iz Viteza, KUD “Gradina” iz Polače, HKD “Napredak” Vitez, Folklorna kulturna udruga “Primorska lijera” Dubrovačko primorje i Klapa Bratovština.

Nakon službenog dijela programa uslijedila je večera za sve sudionike i druženje uz ples i pjesmu do kasnih večernjih sati.

Što na kraju reći hvala našim domačinima na pozivu nadamo se da smo svojim nastupom opravdali vaša očekivanja i ulijepšali vašu smotru. Do nekog novog susreta i druženja na sve mu vam još jednom veliko hvala !!!!!


Opširnije
VRH