ZLATNA JESEN V ĐURĐEVCU

Udruga PESKI-ART ĐURĐEVAC

ZLATNA JESEN V ĐURĐEVCU-"PESKI-ARTU" DRUGA NAGRADA ZA NAJUREĐENIJI ŠTAND

I ove godine tradicionalno u organizaciji Turističke zajednice Grada Đurđevca u subotu 27.listopada 2018. održala se manifestacija "Zlatna jesen".
Manifestacija je to na kojoj se pokazuje raskoš jesenskih plodova, boja, običaja, proizvoda i svega što je povezano uz jesen, ovo najbogatije godišnje doba gdje se sumiraju i ubiru plodovi cjelogodišnjeg rada udruga, OPG-ova, domaćih radinosti, kreativnih pojedinaca... Na manifestaciji je sudjelovalo četrdesetak sudionika, a organizatori organiziraju ocjenjivanje i nagrađivaanje najljepše uređenih štandova. Štand udruge "Peski-Art" privukao je veliku pozornost posjetitelja, a to se na kraju ogledalo i nagradom za drugo mjesto za najuređeniji štand. Nagrade su još dobili Dječji vrtić "Maslačak" za prvo mjesto i Udruga "Narcise" za treće mjesto. Zahvale svim članovima za doprinos uređenju štanda i još jednom uspješnom sudjelovanju na manifestacijama i priredbama.
Već tradicionalno na manifestaciji "Zlatna jesen" organizira se i pečenje kestena na tradicionalan način na pravoj vatri na drva, a svi pečeni kesteni idu na jedno mjesto gdje ih posjetitelji mogu kupiti po popularnoj cijeni, a sav prihod ide u humanitarne svrhe. Unatoč brojnim pekačima interes za kestene je takav da se ne stigne napeči kestena koliko se traži. Na pečenju kestena najviše su se istakli Strukovna škola Đurđevac, Matica umirovljenika Grada Đurđevca, SRD "Peski", Moto klub "Legenda", a i naša udruga je dala svoj doprinos kroz pečenje kestena našega člana Đure Škurdije koji je dao svoj doprinos i čašćenjem zainteresiranih svojim vinom.
U sklopu manifestacije Foto kino klub "Picok" priredio je i izložba umjetničkih fotografija i video prezentaciju fotografija svoja dva preminula člana Marijana Slunjskog i Josipa Mandića.
Posjetitelje su svojom odličnom svirkom na gitarama zabavljali dva odlična mlada umjetnika iz Virovitice i Daruvara svirajući popularne i stare rock hitove.
Sve u svemu odlična manifestacija za pokazati svu raskoš jeseni, rada vrijednih ruku Đurđevčana i Podravaca, ali i dobro se zabaviti, odraditi nešto za humanitarne svrhe, a za posjetitelje prilika da ponešto od svega i ponesu svojim kućama jer je sudjelovanje domaćih sudionika garancija da je sve ponuđeno domaće, zdravo i tradicionalno.

VRH