Predstavljanje knjige "Čipkasta oaza sna" Senke Slivar

Mreža hrvatske kulture

U Velikoj dvorani Hrvatskog sabora kulture održat će se promocija knjige "Čipkasta oaza sna" njihove članice Senke Slivar s početkom u 18 sati.

Čipkasta oaza sna treća je zbirka autorice Senke Slivar.

Senka Rendulić Slivar liječnica fizijatar u Toplicama Lipik rodom iz Hercegovca je s pakračkom adresom. Članica je Udruge amaterskih slikara i pisaca „Matko Peić“, Udruge za promicanje kulture i kulturne baštine Lipika „Tilia“, Matice hrvatske te Hrvatskog sabora kulture. Prvu zbirku poezije Eros u jutarnjim vrtovima objavila je 2014. godine, a godinu kasnije Zlatovez ljubavi.

U trećoj zbirci autorica i dalje brižljivo bilježi nadnevke i vrijeme nastanka pjesme, stvarajući tako poetske dnevničke zapise. Uspostavljajući mjesto stvaralačke autokontrole, pjesništvo za autoricu postaje prostor slobode i privremeno utočište pred mnogobrojnim socijalnim i profesionalnim izazovima. Intimna poezija s naglašenom subjektivnošću i lirizmom, asocijativnost, ispreplitanje mašte i zbilje, afirmacija osobnog sjećanja, bogatstvo pjesničkih slika i povezanost s prirodom.

Iz recenzije:
Čipkasta oaza sna je višeslojno impresionističko platno na kojemu pjesnikinja oslikava svoju lirsku ispovijed u maniri „ženskog pisma“. Kroz slikovite metafore njene pjesme svjedoče o sakralnosti potpune predaje. Darujući ljubav kao „jedinu budnost spuštenih kapaka“, njene pjesme postaju ekstatična radost koju želi podijeliti sa svima onima, koji će s njom putovati – čipkastom oazom sna.
 Anđelina Papac, prof.


VRH