Potpisan ugovor za radove sanacije Kuće senjskih književnika u Senju

Senjski interdisciplinarni simpozij

Gradonačelnik grada Senja Sanjin Rukavina potpisao je 31. siječnja 2019. godine ugovor s Ministarstvom kulture Republike Hrvatske kojim se gradu Senju odobrava 1.000.000,00 kn za investicijski program Kuća senjskih književnika (tzv. opožarenu kuću).

Gradonačelnik grada Senja Sanjin Rukavina potpisao je 31. siječnja 2019. godine ugovor s Ministarstvom kulture Republike Hrvatske kojim se gradu Senju odobrava 1.000.000,00 kn za investicijski program Kuća senjskih književnika (tzv. opožarenu kuću), i to za I. fazu radova. Tako je grad Senj na čelu s gradonačelnikom Rukavinom u sklopu Programa javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske ostvario značajan uspjeh te napravio zaokret k izgradnji, rekonstrukciji i opremanju kulturne infrastrukture.

Kuća senjskih književnika obuhvaća rekonstrukciju postojećega, do temelja izgorjeloga dijela zgrade, koja je dio palače Vukasović. Bruto površina zgrade iznosi oko 640 m2, a raspodijeljena je na 4 etaže po oko 160 m2. Suteren predviđa proširenje postojeće podmorske i arheološke zbirke Gradskog muzeja. Prizemlje uključuje prijemni dio-info pult, uredski i kancelarijski prostor te galerijski izložbeni prostor, I. kat predviđen je kao centar senjskih književnika te zavičajne knjižnice senjskih književnika, dok se na II. katu planira multimedijalna dvorana, sanitarni čvor i skladište.

Grad Senj je u vlastitim proračunskim sredstvima osigurao i preostali dio iznosa od 1.500.000,00 kn, kojim bi se u potpunosti izvršila konstruktivna sanacija zgrade.


VRH