Nastup na Katarinskom sajmu

Udruga za ekološki, kulturno-društveni i sportski razvoj ZRINSKI-FRANKOPAN

Katarinski sajam, jedan je od prepoznatljivih simbola grada Slavonskoga Broda koji ima dugu tradiciju. Prvi je put održan daleke 1769. godine te se kontinuirano održavao sve do Drugog svjetskog rata. Obnovljen je 1996. godine radi promicanja gospodarskih potencijala i turističke ponude našeg grada. Uz bogatu ponudu brojnih izlagača svake godine od 22. do 25. studenog posjetitelji sajma mogu uživati i u raznim kulturno-umjetničkim programima.

KUD „Zrinski-Frankopan“ nastupio je na improviziranoj pozornici u dvorani Vijuš 25. studenoga 2018. godine izvedbom novog spleta kola i pjesama Slavonije. Nakon njihovoga nastupa Zvonimir Toldi, poznati etnolog rekao je da su dobro uvježbani, da imaju dobre plesače i pjevače, izvrsne svirače. Kako je bilo najbolje ilustrira izjava članice KUD-a Ljiljane Luketić: „Posebnost ovog nastupa je u tome što smo imali još jedan, neplanski izlazak na pozornicu s našim prvim spletom. Zadovoljstvo publike i njihovi pozitivni komentari motiviraju nas za daljnji rad i razvoj. Pokazali smo da i u nepredviđenim situacijama znamo, možemo, hoćemo, volimo svoju Slavoniju, svoju Šokadiju...“

Naš voditelj Antun Lesar na prvoj probi poslije nastupa izrazio je zadovoljstvo našim nastupom. Smatra da ima dijelova koje treba više vježbati kako bi se bolje uskladio pokret i pjesma.Najviše ga raduje to što smo "stasali u pravi KUD, društvo kome je važno učiti, usavršavati se i dalje ustrajati u radu."  


VRH