Međunarodni folklorni festival "Mostovi folklorne tradicije"

Kulturno-umjetnička udruga ZVON župne zajednice Mala Subotica

Međunarodni folklorni festival "Mostovi folklorne tradicije" u Maloj Subotici

Cilj festivala „Mostovi folklorne tradicije" je okupiti kulturno umjetnička društva, kulturne udruge te folklorne ansamble iz različitih dijelova Lijepe naše te susjednih država i prezentirati folklorne i tradicijske različitosti odnosno sličnosti žiteljima općine Mala Subotica, stanovnicima Međimurske županije, svim ljudima koji se bave očuvanjem kulturne i tradicijske baštine kao i svim posjetiteljima ovog festivala te isto tako i samim sudionicima festivala.

Ideja o stvaranju međunarodnog festivala  postoji već nekoliko godina no prvi puta je realizirana prošle godine, 8. srpnja 2018. uz pomoć i suorganizaciju općine Mala Subotica. Festival nudi na vrlo zanimljiv i atraktivan način upoznavanje tradicijske baštine poznatih i bliskih krajeva, ali i onih manje bliskih i sve to na jednom mjestu. Najveća vrijednost ovog festivala jest međusobno druženje i razmjena iskustava među samim izvođačima i publikom.

Danas se diljem Europe, ali i cijelog svijeta puno ističe i cijeni tradicijska kultura i baština. Ona određuje i obilježava pripadnost nekom narodu i nekom prostoru te je vrlo bitna za opstanak i prepoznatljivost u današnjem užurbanom i globaliziranom svijetu te je stoga i festival „Mostovi folklorne tradicije“ prilika za održavanje i očuvanje tog narodnog identiteta. U budućnosti voljeli bismo da se ovaj festival pozicionira na kartu važnijih folklornih događanja na ovim prostorima, ali i šire te time proširiti mogućnosti prezentacije svjetske folklorne baštine i turističke ponude u Maloj Subotici i omogućiti veću promociju našeg kraja diljem Europe i svijeta.

Vidimo se u Maloj Subotici 30. lipnja!VRH