GOSTOVANJE GRUDE 24.11.2018

KULTURNO UMJETNIČKO DRUŠTVO GRADINA POLACA

Naše društvo u subotu je gostovalo u Boćarskom domu Biberon u Grudama gdje su u organizaciji članova HKUD “Sv. Kata” Grude sudjelovali 11. Smotra folklora “Kamena ljepotica”.

Manifestaciju je svečano otvorio načelnik općine Grude Ljubo Grizelj, a Božji blagoslov na sve prisutne udijelio je fra Stanko Pavlović, župnik župe Grude.

Nastupilo je šest skupina koji su kroz pjesmu i ples prikazali dio bogatstva i ljepote folklorne tradicije svoga kraja.

Na pozornici su prvi nastupili domaćini, HKUD “Sv. Kata” iz Gruda koji su se predstavili pjesmama i plesovima Zapadne Hercegovine uz pratnju ženske i muške gange. Nakon njih uslijedili su nastupi sljedećih skupina HKUD “Topala” Nadioci iz Viteza, KUD “Gradina” iz Polače, HKD “Napredak” Vitez, Folklorna kulturna udruga “Primorska lijera” Dubrovačko primorje i Klapa Bratovština.

Nakon službenog dijela programa uslijedila je večera za sve sudionike i druženje uz ples i pjesmu do kasnih večernjih sati.

Što na kraju reći hvala našim domačinima na pozivu nadamo se da smo svojim nastupom opravdali vaša očekivanja i ulijepšali vašu smotru. Do nekog novog susreta i druženja na sve mu vam još jednom veliko hvala !!!!!


VRH