2. SENJSKI INTERDISCIPLINARNI SIMPOZIJ: Dragi Novače! (HAZU)

Senjski interdisciplinarni simpozij

[2. SENJSKI INTERDISCIPLINARNI SIMPOZIJ U GODINI VJENCESLAVA NOVAKA: Dragi Novače! pod pokroviteljstvom Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti]

26. i 27. travnja 2019.
književnost i književna kritika, jezik, povijest, glazba, duhovnost, biografija, sociologija književnosti, film i kazalište
Sve dodatne informacije (i obrazac) mogu se dobiti na e-mail adrese ana.vukelic@senj.hr ili senjugradu@gmail.com.

#godinasenjskogknjiževnikaVjenceslavaNovaka
#Senj #senjskiinterdisciplinarnisimpozij2019

Dođite, sudjelujte i uvjerite se što je prošle godine privuklo više od 20 izlagača i predavača baš u naš Senj! :)


[2. SENJSKI INTERDISCIPLINARNI SIMPOZIJ U GODINI VJENCESLAVA NOVAKA: Dragi Novače!]

Poštovana/i kolegice/a,
posebna nam je čast i iskreno zadovoljstvo pozvati Vas da sudjelujete na 2. Senjskom interdisciplinarnom simpoziju, koji će se održati 26. i 27. travnja 2019. godine (petak i subota) u Pučkom otvorenom učilištu Milutina Cihlara Nehajeva u Senju.
Senj je mjesto rođenja i stvaranja nekih od najznačajnijih hrvatskih književnika, među kojima se ističu Pavao Ritter Vitezović, Silvije Strahimir Kranjčević, Vjenceslav Novak, Milutin Cihlar Nehajev, Milan Ogrizović i Julije Rorauer. Ti su književnici povezani na trima razinama – tematskim, motivskim i vremenskim. Na tom je tragu održan 1. Senjski interdisciplinarni simpozij 2018. posvećen Silviju Strahimiru Kranjčeviću s temom Fenomen Kranjčević: Zdravo ste nam, braćo, u kamenu Senju! (nova čitanja), nakon kojeg je izdan Zbornik radova 1. Senjskog interdisciplinarnog simpozija.
Ideja je simpozija da se svake godine spomenutim književnicima oda zaslužena počast u vidu gostovanja stručnjaka iz različitih područja koji bi svojim radovima i izlaganjima dali novo viđenje senjskih velikana. Oni takvu vrstu aktualiziranja i suvremenih pristupa svakako zaslužuju.
Posebno je ove godine zaslužuje Vjenceslav Novak jer se obilježava 160 godina od njegova rođenja.
Načelo interdisciplinarnosti odabrano je jer Senj sa svojim književnicima te svojim povijesnim, kulturnim i književnim značajem osigurava različitost tumačenja i pristupa.
Cilj je 2. Senjskog interdisciplinarnog simpozija aktualizacija, popularizacija i valorizacija Novakova značaja u Senju i izvan njega.
Simpozij je podijeljen u više cjelina: književnost i književna kritika, jezik, povijest, glazba, duhovnost, biografija, sociologija književnosti, film i kazalište.
Molimo sve zainteresirane da prijave svoje radove isključivo u elektroničkom obliku do 15. ožujka 2019. godine slanjem ispunjenoga prijavnog obrasca na adresu senjugradu@gmail.com. Sažetak (do 1800 znakova) i naslov rada potrebno je dostaviti na hrvatskom i engleskom jeziku. Povratnu informaciju o sudjelovanju zainteresirani će dobiti do 22. ožujka 2019. godine, a svoj dolazak moraju potvrditi do 1. travnja 2019. godine.
Radovi sa Simpozija bit će naknadno objavljeni u zborniku simpozijskih radova.

Predsjednik Organizacijskoga odbora
2. Senjskog interdisciplinarnog simpozija
prof. dr. sc. Krešimir Nemec

Poziv - 2. Senjski interdisciplinarni simpozij Dragi Novače!

Prijavni obrazac - Dragi Novače!

Podijeli ovu stranicu

VRH